24 Wonen
Image default
Aanbiedingen

Beste CO2 meter voor een goede luchtkwaliteit in huis

Beste CO2 meter voor een goede luchtkwaliteit in huis

Met een co2 meter meet u de luchtkwaliteit in huis. Hoe vaak u ook schoonmaakt, de kans is groot dat er in uw huis op zijn minst sprake is van enige mate van luchtverontreiniging binnenshuis. Stof, vuil, pollen, schoonmaakmiddelen, schimmel en bacteriën zijn slechts enkele van de deeltjes die zowel binnen als buiten rondzweven. En als u in een gebied woont waar bosbranden woeden, kan rook door deuren en ramen naar binnen komen en een minder dan gezonde omgeving voor uw longen creëren. Hoewel u deze deeltjes niet kunt zien, kunt u er toch de gevolgen van ondervinden.

Met een goede CO2 meter kunt u de verschillende verontreinigende stoffen meten. Zo weet u of u rustig kunt ademhalen of dat u actie moet ondernemen om uw lucht te zuiveren. Als uw binnenlucht niet optimaal is, is het misschien tijd om een nieuw verwarmings- of airconditioningsysteem te installeren, uw luchtkanalen te reinigen, uw filters te vervangen of een luchtzuiveringsinstallatie aan te schaffen. Wat zijn nu de beste co2 meteren die vandaag de dag verkrijgbaar zijn?

Beste CO2 meter kopen

Beste co2 meter kopen? De beste co2 meter die je kunt kopen is die van Rovary. Dit is een draagbare luchkkwaliteitsmeter met een zeer nauwkeurige CO2 sensor. Het apparaat is bovendien makkelijk te bedienen en mee te nemen. Bij een te hoge CO2-waarde krijg je een visuele waarschuwing, die naar eigen inzicht in te stellen is. 

Meest luxe co2 meter

De meest luxe co2 meter is van Edimax. De EdiGreen Plus 8-in-1 Multi Sensor is één van de meest veelzijdige luchtkwaliteitsmeters op de markt. De meter heeft een OLED display met ‘live’ inzicht in de luchtkwaliteit en is te koppelen aan een ventilatiesysteem of online dashboard. 

Waarop moet je letten bij een CO2 meter?

Metingen

Het is belangrijk om een co2 meter te kiezen die u een grondige, duidelijke lezing geeft van de omgeving in uw huis. Monitoren die kleine stofdeeltjes (idealiter PM2.5) en VOC’s5 meten zullen u een heel eind op weg helpen om de kwaliteit van de lucht in uw huis te begrijpen. Deze twee metingen zijn uiterst belangrijk voor het handhaven van gezonde luchtomstandigheden.6 Monitoren die vochtigheid, CO2, temperatuur en luchtdruk meten zullen u nog verder informeren.

Afmetingen

Geen enkele co2 meter neemt te veel ruimte in beslag, maar als u de luchtkwaliteit onderweg of op meerdere locaties wilt testen, is een handheld apparaat met batterijvoeding en realtime uitlezing een uitstekende optie. Dit kan echter ten koste gaan van een gedetailleerd display of een geavanceerd ontwerp. Anderzijds kan een apparaat dat ontworpen is om op één plaats te blijven, bijvoorbeeld aan de muur of op een tafelblad, esthetisch iets aantrekkelijker zijn, zij het iets groter.

Slimme mogelijkheden

co2 meteren die compatibel zijn met apps en smart home worden steeds populairder, maar er zijn nog steeds een aantal hoogwaardige opties die relatief low-tech blijven. Het voordeel van het integreren van uw co2 meter in de rest van uw smart home-installatie is dat deze dan kan communiceren met uw thermostaat of luchtzuiveraars om een allesomvattende controle van de luchtkwaliteit te bieden. Ondertussen zal een apparaat met app je aanspreken als je geïnteresseerd bent in extra info over je metingen, aanbevelingen om de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren en het bijhouden van de kwaliteit na verloop van tijd.


Veelgestelde vragen CO2 meter

Waarom is het belangrijk om de luchtkwaliteit te controleren?

Verontreinigende stoffen binnenshuis zoals stof, vuil, rook en pollen kunnen een belangrijke bron van allergieën en algemeen ongemak zijn.1 Een co2 meter kan u niet alleen helpen om bij te houden welke verontreinigende stoffen in de lucht van uw huis terechtkomen, maar ook om te leren hoe u deze in de toekomst kunt verminderen.

Kunnen co2 meteren schimmel detecteren?

Technisch gesproken kunnen co2 meteren deeltjes detecteren, waarvan schimmel een type is. De meeste schimmels zijn echter vrij gemakkelijk te detecteren, dus je hebt waarschijnlijk geen co2 meter nodig om je te vertellen wanneer je een probleem hebt. Als u zich zorgen maakt over de mogelijkheid van schimmel in uw huis, kunt u het beste lekken onmiddellijk verhelpen, de luchtvochtigheid binnenshuis laag houden (veel co2 meters geven aan wanneer deze te hoog is) en de ventilatie verbeteren.

Wat kunt u doen om de luchtkwaliteit in uw huis te verbeteren?

Gelukkig is het geen levenslange straf om erachter te komen dat de luchtkwaliteit in je huis niet in orde is. Het volgen van een regelmatig schoonmaakschema, het goed ventileren van je huis, het onderhouden van je verwarmings- en koelsystemen en het aanschaffen van luchtzuiveraars zijn slechts een paar stappen die je kunt nemen om de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren.