24 Wonen
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe kiest u de beste kunstkerstboom voor uw huis?

Kunstkerstbomen zijn een geweldig alternatief voor de echte als u een kleine ruimte hebt of gewoon geen tijd hebt om voor een levende boom te zorgen. Er zijn veel verschillende kunstkerstbomen op de markt, met prijzen variërend van $100 voor kleinere versies tot meer dan $1,000 voor grotere bomen. Bij het winkelen voor een kunstboom, zijn er verschillende dingen die je moet overwegen om de meeste waarde voor uw geld te krijgen. Eerst en vooral, zoek uit hoe groot de boom zal zijn eens hij volledig in elkaar is gezet. Een kunstboom die te klein is, valt misschien niet op in uw huis en kan er stom uitzien naast andere decoraties. De hoogte van de kunstkerstboom is vooral belangrijk als u hem op een hoge plank zet. Een lang persoon kan beter geen korte boom nemen en omgekeerd. U moet ook nadenken over hoeveel ruimte de kunstkerstboom in beslag zal nemen als hij eenmaal in elkaar is gezet. Afhankelijk van waar u hem tussen de gebruiksbeurten wilt opbergen, kan dit heel belangrijk zijn. Lees meer

 

Beslis waar je de boom voor gaat gebruiken.

Een van de eerste dingen die u moet doen wanneer u beslist over een bepaalde goedkope kunstkerstboom, is nadenken over de manieren waarop u de boom zult gebruiken. Het doel van de boom zal een grote invloed hebben op het type boom dat je koopt. Als u bijvoorbeeld kinderen heeft, wilt u er zeker van zijn dat u een stevige boom koopt. U wilt er ook zeker van zijn dat de boom gemakkelijk op te bergen is, zodat u hem niet het hele jaar hoeft op te zetten. U wilt er ook zeker van zijn dat het type boom dat u koopt past bij de andere decoraties in uw huis. Als u bijvoorbeeld veel warme versieringen hebt, past een witte kerstboom daar misschien niet zo goed bij als u zou willen. Aan de andere kant, als u een groene kerstboom wilt maar uw huis is versierd in rood en wit, kunt u een kunstkerstboom overwegen die aan de binnenkant groen gekleurd is.

 

Hoe de boom op te slaan

Een van de belangrijkste dingen om te doen bij de aankoop van een kunstmatige kerstboom is om ervoor te zorgen dat u weet hoe u de boom op te slaan tussen gebruik. Sommige kunstkerstbomen kun je het hele jaar door laten staan, maar veel kunstkerstbomen niet. Als u van plan bent de kunstkerstboom het hele jaar door te laten staan, kunt u het beste een kunstkerstboom kopen die zonder speciale verzorging kan blijven staan. Als u de boom slechts één keer per jaar gebruikt en hem moet opslaan, moet u wat onderzoek doen om er zeker van te zijn dat u een boom krijgt die goed kan worden opgeslagen. Misschien moet je de boom bijvoorbeeld in een garage of schuur zetten om hem te beschermen tegen vocht en ongedierte. Je kunt ook overwegen om de boom in karton of plastic te wikkelen om hem tegen insecten en knaagdieren te beschermen.

 

Kijk naar de constructie van de boom.

De constructie van de kunstkerstboom kan een groot verschil maken in hoe lang de boom meegaat. De beste kunstkerstbomen zijn stevig en zijn bestand tegen trekken, rukken en schudden. De beste manier om de constructie van de boom te bepalen is door hem te onderzoeken. Kijk eerst naar de takken. Zijn ze allemaal verbonden met de hoofdstam van de boom? Zo ja, dan is de boom veel stabieler en zal hij minder snel omvallen. Vervolgens moet u kijken naar de bedrading die de takken ondersteunt. Is de bedrading rond de takken gewikkeld of in de takken geduwd? Als de bedrading in de takken is geduwd, is de kans kleiner dat deze na verloop van tijd uit de takken schiet. Ten slotte moet u naar de basis van de boom kijken. Een goede basis houdt de boom rechtop en is ook gemakkelijk te verwijderen als je de boom ooit uit elkaar moet halen.

 

Controleer de garantie.

Een belangrijk aspect van elke garantie is wat er gebeurt als uw kunstkerstboom een defect heeft. Om het meeste uit de garantie te halen, moet je de boom terugbrengen naar de winkel waar je hem hebt gekocht. U zult een beetje onderzoek moeten doen om uit te vinden of de winkel waar u de boom heeft gekocht een goed retourbeleid heeft. Je moet er ook zeker van zijn dat de winkel waarschijnlijk hetzelfde model boom in voorraad heeft wanneer je terugkomt. Een ander belangrijk aspect van de garantie is hoe lang deze duurt. U moet op zoek gaan naar een garantie die tussen de één en twee jaar duurt. Alles minder dan een jaar garantie is het papier niet waard waarop het gedrukt is. Alles met een garantie van meer dan twee jaar is waarschijnlijk ook niet het papier waard waarop het gedrukt staat.

 

Check de verlichting.

U moet ook kijken naar het type verlichting dat de kunstkerstboom gebruikt. Er zijn twee belangrijke soorten verlichting die in kunstkerstbomen worden gebruikt: LED-verlichting en gloeilampjes. LED-lampjes zijn energiezuiniger dan gloeilampjes en zijn meestal helderder, maar ze zijn meestal ook duurder. Als je een heldere boom met lage energiekosten wilt, zijn LED-lampjes een goede keuze. Als u een goedkopere boom wilt, zijn gloeilampen een betere optie. U moet er ook voor zorgen dat de lampjes stevig aan de boom zijn bevestigd. Losse of vallende lampjes kunnen gemakkelijk worden gerepareerd met elektrische tape, maar u wilt dit waarschijnlijk niet elk jaar hoeven doen. Als de lampjes niet goed vastzitten, kunnen ze na verloop van tijd uitvallen, waardoor de boom er armoedig uitziet lang voordat de rest van de boom versleten is.

 

De beste kunstkerstbomen 2018

Tot slot moet je een merk en model kunstkerstboom kiezen. Waarschijnlijk moet je de goedkoopste boom die je kunt vinden vermijden en voor iets duurders gaan. Goedkope bomen zijn vaak slecht gemaakt en zullen eerder uit elkaar vallen dan de bedoeling is. U moet ook kijken naar de beoordelingen die mensen hebben achtergelaten op het product om ervoor te zorgen dat u niet een stuk troep koopt. De bomen op deze lijst hebben een uitstekende reputatie en zullen waarschijnlijk meerdere jaren meegaan. Ze zijn ook allemaal verkrijgbaar met gratis verzending. Op die manier hoef je alleen voor de boom zelf te betalen en kun je nog meer geld besparen.

https://www.toptuincentrum.nl/producten/475/grote-kunstkerstbomen