24 Wonen
Image default
Onderhoud

Zal een Haags toilet zichzelf ontstoppen? Er zijn 2 hoofdfactoren

Heeft u wel eens geprobeerd om het toilet te gebruiken, maar het lukte gewoon niet? Misschien zat het toilet vol met rioolwater of blokkeerde iets je afvoer in Den Haag- hoe dan ook, u had pech. Maar wat als toiletten zichzelf zouden kunnen schoonmaken? Dat is een vraag die we in dit artikel gaan onderzoeken.

Kan een toilet zichzelf ontstoppen?

Het toilet loopt leeg! Wat nu? Een toilet leeg laten lopen is vaak onverstandig, want dan ontstaat er bacteriën. Er kunnen een aantal oorzaken zijn waardoor het toilet niet meer blijft lopen: een probleem met de afvoer in Den Haag, verstopping in de wc of buis, roest of graffiti op het uitloop vak. Om ervoor te zorgen dat het toilet niet meer leeglopen zal, is het belangrijk om te onderzoeken wat de oorzaak van het probleem is. Je kan ook altijd een professional inschakelen om je riool in Den Haag te ontstoppen.

Wat is de oorzaak van de verstopping?

Er zijn 2 hoofdfactoren waardoor een toilet verstopt kan raken: onjuist gebruik en vreemde voorwerpen. Onjuist gebruik kan het gevolg zijn van niet goed doorspoelen, te veel toiletpapier gebruiken, of de omgeving van het toilet niet vaak genoeg schoonmaken. Vreemde voorwerpen zijn bijvoorbeeld uitwerpselen, haren, speelgoed en andere materialen.

Hoe groot is de verstopping?

De eerste stap bij het verhelpen van een verstopping in het toilet is bepalen hoe groot de verstopping in Den Haag is. Dit zal u helpen te bepalen welke methode u moet gebruiken om de verstopping te verhelpen.

Toilet verstoppingen kunnen klein of groot zijn, en kunnen om verschillende redenen ontstaan. Als de verstopping klein is, kan handmatige reiniging voldoende zijn. Als de verstopping echter groter is, kan het nodig zijn een apparaat zoals een ontstopper of slang te gebruiken om de verstopping te verhelpen.

Om te bepalen hoe groot de verstopping is, voelt u eerst met uw handen aan de binnenkant van de toiletpot. Als de verstopping zich in de buurt van de waterlijn bevindt, zal deze relatief klein zijn. Als de verstopping verder in de toiletpot zit, zal deze groter zijn.

Hoe kunt u uw toilet ontstoppen zonder ontstopper?

Als u een ontstopper hebt, maar deze werkt niet om uw toilet te ontstoppen, probeer dan het volgende: doe wat witte azijn in een kom en giet water in de kom totdat het de azijn bereikt. Pak de ontstopper en zet hem boven de afvoer. Duw en trek de ontstopper op en neer tot het water helder is.

Als het gaat om toiletverstoppingen, zijn er twee belangrijke factoren die kunnen bijdragen: de borstel en de spoeltechniek.

Toiletborstels kunnen vast komen te zitten in de leiding of de borstelharen kunnen aan de zijkanten van de leiding blijven haken. In beide gevallen kan het zijn dat krachtig borstelen niet voldoende is om het voorwerp los te maken en de verstopping te verwijderen.

Als uw toilet geen ontstopper heeft, kunt u de ontstoppersmethode proberen: Knijp de ontstopper helemaal tot op de bodem van de pot, laat hem dan langzaam los en herhaal indien nodig. Dit zou alle voorwerpen die tussen de zuiger en de toiletpot vastzitten moeten losmaken.

https://www.rioolgroep.com/