24 Wonen
Image default
Onderhoud

Riool ontstoppen met een hogedrukreiniger? Zo doe je dat.

Het ontstoppen van uw afvoer voordat deze vastloopt is een goede manier om verstoppingen te voorkomen. Dit kan je zelf doen of door een rioleringsbedrijf die bij je huis in Lelysstad het riool zal ontstoppen. Een verstopping veroorzaakt een vieze geur in huis, en het kan onder andere het gebruik van uw sanitair bijna onmogelijk maken. 

Heeft u op dit moment last van een verstopping? Dan is het ontstoppen van uw afvoer noodzakelijk om het probleem op te lossen. Er zijn verschillende methoden voor het ontstoppen van een afvoer. Een van de opties die u heeft is het gebruik van een hogedrukreiniger om een afvoer te ontstoppen. Laat een loodgieter deze taak voor u uitvoeren om het gewenste resultaat te bereiken. Hij zal ervoor zorgen dat je riool in Utrecht ontstopt wordt, waarbij er ook nazorg wordt geboden. Maar in sommige omstandigheden is het gebruik van een hogedrukreiniger om een afvoer te ontstoppen niet de beste optie.

Een hogedrukreiniger gebruiken om te ontstoppen

Een verstopping in de afvoerbuizen wordt meestal veroorzaakt door een ophoping van restafval. Een dikke prop toiletpapier bijvoorbeeld, of een opeenhoping van haar en zeepresten. Wanneer u een hogedrukreiniger gebruikt om een afvoer te ontstoppen, wordt het restafval met hoge druk in de centrale riolering onder uw woning geschoten. De afvoerbuis kan op deze manier worden gereinigd, waardoor het risico op een nieuwe verstopping afneemt. In sommige gevallen is het gebruik van een hogedrukreiniger niet de ideale oplossing. Om te bepalen welke procedure het meest geschikt is, zal de loodgieter een snelle scan maken van de oorsprong van de verstopping.

Een hogedrukreiniger kan ook worden gebruikt om een afvoer vrij te maken voordat hij verstopt raakt. Om beginnende verstoppingen op tijd te kunnen oplossen, doet u dit één keer per jaar. U kan op deze manier een aanzienlijke verstopping van de afvoerleiding voorkomen.

Draagbare hogedrukrioolreinigers hebben verschillende voordelen.

Bij het ontstoppen van afvoerkanalen heeft het gebruik van een draagbare hogedrukreiniger verschillende voordelen. Hieronder vindt u een korte beschrijving van de belangrijkste voordelen van het gereedschap. 

  • De draagbare hogedrukreiniger schiet water onder hoge druk door de afvoerleiding, waardoor overgebleven afval gemakkelijk kan worden losgemaakt.
  • Wanneer u een hogedrukreiniger gebruikt, hebt u meestal de keuze uit verschillende mondstukken. Het mondstuk moet worden aangepast aan de afvoerbuis die moet worden gereinigd.
  • Een draagbare hogedrukreiniger is meestal klein en licht, zodat hij gemakkelijk door het huis kan worden vervoerd.

Let erop dat er een kraan in de buurt van de obstructie moet zijn om de hogedrukreiniger te kunnen gebruiken.

Het proces om een verstopping in de afvoer te verhelpen

Een loodgieter zal altijd eerst uitzoeken wat de oorzaak is van de verstopping bij uw huis in Amsterdam. Hierna zal hij het riool in Amsterdam helpen ontstoppen. Op basis van de ontdekte oorzaak kiest hij de meest geschikte strategie om de verstopping te verwijderen. Dit kan het gebruik van een hogedrukreiniger omvatten om de afvoer te ontstoppen, maar ook het gebruik van een haakje. De loodgieter gebruikt dit haakje om de grootste klonten vuilnis uit de afvoer te halen. Daarna worden de afvoerbuizen gereinigd met een hogedrukreiniger. Hierdoor is de kans op een nieuwe verstopping in de afvoer uitgesloten.

Waar moet je op letten?

Het is van cruciaal belang dat een hogedrukreiniger op een waterbron kan worden aangesloten wanneer hij wordt gebruikt. Hiervoor wordt een tuinslang gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een wasmachinekraan of een buitenkraan. Een badkamerkraan is vaak onvoldoende om een tuinslang op aan te sluiten. Er moet ook een stopcontact in de buurt zijn. 

Waar je goed in bent

Heeft u een verstopping of wilt u uw afvoeren vrijmaken voordat ze verstopt raken? In beide gevallen is het een goed idee om de hulp van een loodgieter in te schakelen. De loodgieters van het rioleringsbedrijf in Almere beschikken over de nodige kennis en vaardigheden om uw afvoeren efficiënt te ontstoppen. 

https://rvs-rioolservice.nl/