24 Wonen
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van magnesium voor ouderen

Voordelen van magnesium voor senioren

Een tekort aan magnesium is niet ongewoon bij ouderen. Vooral als mensen ouder worden, wordt het een dagelijkse uitdaging om de juiste voedingsstoffen in voldoende hoeveelheden binnen te krijgen. Senioren profiteren op verschillende manieren van gezonde eetgewoonten, waaronder het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium.

Wat veroorzaakt een magnesiumtekort bij ouderen?

Magnesium tekort bij ouderen kan onder ander door worden veroorzaakt doordat voedingsdeficiënties toenemen met de leeftijd. Het aantal calorieën dat ouderen dagelijks nodig hebben begint af te nemen. Daarom moet elk voedingsmiddel dat een senior eet voldoende calorieën en voedingsstoffen bevatten om de dagelijks aanbevolen hoeveelheden binnen te krijgen.

Ouderen kunnen er door leeftijdgerelateerde processen niet in slagen een dieet te consumeren dat rijk is aan vitaminen en mineralen. De eetlust van ouderen neemt bijvoorbeeld af wanneer zij minder goed voedsel kunnen proeven. Sommige ouderen hebben moeite met het kauwen of verteren van voedsel, waardoor ze minder voedingsstoffen binnenkrijgen.

Het lichaam van ouderen wordt minder efficiënt in het opnemen van belangrijke voedingsstoffen; als gevolg daarvan is hun vermogen om magnesium te absorberen verminderd. Senioren krijgen meestal meerdere medicijnen voorgeschreven. Diuretica en bepaalde andere medicijnen verminderen de opname van magnesium.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van magnesium voor ouderen?

Magnesium is een mineraal dat in het menselijk lichaam voorkomt. Het mineraal is ook overvloedig aanwezig in tal van voedingsmiddelen. Daarnaast wordt magnesium toegevoegd aan voedingsmiddelen, is het beschikbaar als voedingssupplement en zit het in sommige medicijnen, zoals maagzuurremmers en laxeermiddelen.

Magnesium is essentieel voor de goede werking van meer dan 300 enzymsystemen die de biochemische reacties in het lichaam ondersteunen, zoals eiwitsynthese, zenuw- en spierfunctie, bloed- en glucoseregeling en bloeddrukregeling. Senioren hebben magnesium nodig voor de energieproductie.

Magnesium is nodig voor de structurele ontwikkeling van botten. Ouderen hebben voldoende van dit mineraal nodig om hun botten te versterken. Het mineraal transporteert calcium over de celmembranen, wat bijdraagt tot een normaal hartritme. Magnesium ondersteunt ook een gezond immuunsysteem.

Senioren die niet genoeg magnesium binnenkrijgen, kunnen een magnesiumtekort krijgen, dat in verband wordt gebracht met een aantal gezondheidsproblemen, gebleken uit een test van Slaapwijsheid. Magnesiumtekort bij ouderen kan leiden dat de ouderen risico oplopen zoals hart- en vaatziekten, insulineresistentie, endocriene problemen en de ziekte van Alzheimer.

Andere gezondheidsproblemen bij ouderen met een chronisch magnesiumtekort zijn een verhoogd risico op hoge bloeddruk, diabetes type 2 en osteoporose. Het is belangrijk dat senioren en hun verzorgers weten dat een laag magnesiumgehalte geen symptomen veroorzaakt.

Welke gewone voedingsmiddelen zijn rijk aan magnesium?

Voor een gezond hart, sterke botten en een gezond immuunsysteem is voldoende magnesium nodig. Hoewel veel voedingsmiddelen, zoals groenten, van nature magnesium bevatten, gaat het grootste deel van het mineraal verloren wanneer het voedsel wordt verwerkt. Daarom wordt onbewerkt voedsel aanbevolen. De test van Slaapwijsheid heeft ook uitgewezen dat voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium zijn overal verkrijgbaar en helpen senioren aan hun dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Noten, zaden, bladgroenten, melk, yoghurt en volle granen bevatten veel magnesium. Kraan-, mineraal- en flessenwater bevatten ook magnesium.

Senioren die elke dag een paar porties magnesiumrijk voedsel consumeren, voorzien hun lichaam van voldoende hoeveelheden van het mineraal. Zo bevat één ons droog geroosterde amandelen 80 mg magnesium, en één keer cashewnoten geeft senioren 74 mg magnesium.

Lunches kunnen boordevol magnesium zitten. Drie ons gekookte heilbot bevat 24 mg magnesium. Een bijgerecht van een half kopje gekookte broccoli levert 12 mg magnesium. Een kopje melk levert 24 tot 27 mg magnesium.

Diners met een half kopje gekookte zwarte bonen leveren 60 mg magnesium, terwijl een half kopje kidneybonen uit blik 35 mg magnesium levert. Een half kopje gekookte bruine rijst bevat 42 mg magnesium. Een gebakken aardappel met schil bevat 43 mg magnesium.

Ook snacks bevatten ruime hoeveelheden magnesium. Acht ons magere yoghurt bevat 42 mg magnesium. Een boterham met pindakaas zit vol met het mineraal: twee eetlepels gladde pindakaas leveren 49 mg magnesium en twee sneetjes volkorenbrood bieden 46 mg magnesium.

magnesium

https://dokterfit.nl/magnesium-tekort-test/