24 Wonen
Image default
Aanbiedingen

Extra comfort met topper matras?

Hoe een matras topper extra comfort kan brengen

Een matras topper is een laag die over uw matras gaat voor extra comfort. Ze kunnen worden gemaakt met een verscheidenheid aan vullingen, zoals traagschuim, gel, holle vezels en microvezels, veren en latex.

Als u het niet comfortabel genoeg vindt om de hele nacht door te slapen, bent u niet de enige. Veel mensen blijven slapen op bedden die te stevig, te zacht of te warm zijn omdat ze geen geld willen uitgeven aan een heel nieuw matras. Maar je moet weten dat je kunt beginnen met slapen comfortabeler gewoon door het gebruik van een matras topper. Matras topper voordelen zijn talrijk, en je zult een grote verandering in de kwaliteit van uw slaap te zien zodra je er een probeert.

Wat zijn de voordelen van een matras topper?

Het beste ding over matras toppers is dat ze verbeteren het bed dat je al hebt. Hier zijn de top matras topper voordelen:

 • Beschermt. Matrassen kunnen veel ziektekiemen herbergen. Als u ziek bent geweest in bed of zelfs hebt gezweet in bed, gaan de bacteriën dwars door uw lakens heen en nestelen zich in uw matras. Een matrasbeschermer die vochtbestendig, antibacterieel en hypoallergeen is, beschermt uw matras en vermindert allergie- en astmasymptomen die vaak worden veroorzaakt door het inademen van schimmel en andere schadelijke micro-organismen in bed.
 • Verkoelt. Hoewel uw traagschuim matras in het begin misschien comfortabel aanvoelde, heeft u zich nu waarschijnlijk gerealiseerd dat het lichaamswarmte vasthoudt. De beste matras toppers zijn gemaakt van ademende wol dat vocht wegvoert van het lichaam en is bedekt met een verkoelende gel die ervoor zorgt dat u het niet zo warm krijgt.
 • Comfort. Een van de belangrijkste voordelen van een matras topper is dat het een bed dat te stevig is kan veranderen in pluche, troostende gelukzaligheid. U kunt het gevoel hebben dat u op een gloednieuw bed slaapt zonder duizenden euro’s uit te hoeven geven.

Wat doet een matras-topper?

Een matras-topper ligt bovenop uw matras en zorgt voor extra ondersteuning en comfort. Omdat het de druk op de matrasveren vermindert en verdere doorbuiging en slijtage vertraagt, is het een geweldige manier om de levensduur van uw matras te verlengen en uw slaapoppervlak comfortabeler te maken.

Hoewel het gebruik van een matras topper is geen vervanging voor een nieuwe matras na uw oude is gebroken of versleten, kan het u helpen om het meeste uit een matras matig gebruikt. Veel mensen gebruiken matras toppers om te gaan met een te stevig of zacht bed of om te helpen verlengen van het gebruik van hun huidige matras terwijl ze aan het sparen zijn voor een nieuwe.

 

Opzoek naar een matrastopper die bij je past? Bekijk hier de beste topper.

Wat u moet overwegen voordat u een matrasbeschermer koopt:

 • Matras Topper Materiaal 
 • Matras Topper Dikte
 • Geschiktheid voor uw matras
 • Ondersteuning van het lichaam
 • Prijs en kwaliteit

Matras Topper Materiaal: Traagschuim is niet de enige optie

 • Veren of Polyester Mix: De veren en fiberfill matras toppers zijn zacht, maar bieden weinig ondersteuning en kunnen vaakwarm zijn. De polyestermix, ook bekend als fiberfill, is de minst dure van de topperopties.
 • Wol: Wollen fleece matrasbeschermers zorgen voor een extra zachte laag op een matras dat nog in goede staat is. Het natuurlijke materiaal is hypoallergeen en houdt u warm in de winter en koel in de zomer. Deze producten zijn moeilijk te vinden en vaak duur.
 • Polyschuim en latex: Als uw matras stevig en steunend genoeg is om uw gewicht te dragen, zijn toppers van polyurethaan en latex een goede optie om extra kussen te bieden. Dit zijn geweldige opties als u op een beperkt budget.
 • Traagschuim: Een traagschuim topper biedt bijna hetzelfde comfort als een traagschuim matras, zonder de kosten. Traagschuim is een geweldige optie om pijnlijke gewrichten te ondersteunen. Het kan echter de neiging hebben om heter te slapen dan andere opties.
 • Dikte van de matras-topper
  Een matras-topper moet meestal 2 tot 3 centimeter dik zijn. Als u merkt dat u iets dikkers nodig heeft om comfortabel te slapen, dan is het waarschijnlijk dat uw matras vervangen moet worden.

De juiste pasvorm voor uw matras

U zou denken dat dit vanzelfsprekend is, maar het is belangrijk dat uw matras topper goed op uw matras past. Het aan elkaar plakken van twee kleinere toppers of het hebben van een topper die aan de zijkant van uw matras hangt, zal uiteindelijk zorgen voor een minder comfortabele slaapomgeving.

Ondersteuning van het lichaam en algeheel comfort
Het is belangrijk om te overwegen wat uw doelen voor een matras topper zijn. Bent u op zoek naar een extra kussen? Zoekt u iets dat u helpt om het koeler of warmer te hebben tijdens het slapen? Door samen te werken met een matras expert, kunnen zij u helpen de beste opties te bepalen. Als u op zoek bent naar extra ondersteuning, dan moet u waarschijnlijk een nieuwe matras overwegen, omdat een topper geen extra structuur zal bieden.

Prijs en kwaliteit, in vergelijking met een nieuw matras
Toppers kunnen tot 50% van de kosten voor het vervangen van uw hele matras kosten. Als u dus op zoek bent naar de beste optie, is het belangrijk om te overwegen hoe lang uw huidige matras nog meegaat en of een topper echt alle problemen oplost die u met uw huidige matras heeft.