24 Wonen
Image default
Raamdecoratie en zonwering

Hoe kun je houten jaloezieën gebruiken?

Je kunt houten jaloezieën gebruiken in combinatie met andere raambekleding. Misschien heb je een set gordijnen die je in de zomer wilt gebruiken. Als extra bescherming laag tegen zonlicht en warmte kun je eenvoudig houten jaloezieën toevoegen zonder dat je je gordijnen helemaal hoeft te verwisselen. Hetzelfde geldt voor de wintermaanden. Voeg gewoon wat houten latten toe aan als je merkt dat je meer privacy wilt. Het gebruik van witte houten jaloezieën kan alleen of met andere raambekleding zoals vouwgordijnen en rolluiken worden gebruikt. Hierdoor kun je ze aanpassen aan de hoeveelheid licht die je op elk moment wilt laten binnenkomen. Over het algemeen hebben donkere tinten de neiging meer licht te absorberen dan lichtere (die alles doorlaten). Houd daar altijd rekening mee bij de aanschaf van deze jaloezieën.

Houten jaloezieën waarmee je de hoeveelheid licht die een kamer binnenkomt kunt regelen

Houten jaloezieën of rolgordijnen verduisterend op maat zijn een geweldige manier om de hoeveelheid licht die je huis binnenkomt te regelen. De lamellen kunnen zo worden geplaatst dat ze veel of weinig licht binnenlaten of ze kunnen volledig worden gesloten om direct zonlicht buiten te houden. Houd er rekening mee dat sommige jaloezieën dikke lamellen hebben dan andere en meer invloed hebben op het blokkeren van de helderheid als je schittering vanuit je kamer probeert te blokkeren. Overweeg om houten jaloezieën te kopen met banden aan weerszijden van elke afzonderlijke rail als je iets wilt voor privacy en om de helderheid te regelen. Met deze functie zorg je ervoor dat zonlicht niet zichtbaar is door kieren tussen de rails en voorkom je dat mensen in je huis kunnen kijken wanneer je dat niet wilt.

Diverse designs en kleuren houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, kleuren en materialen. Deze jaloezieën zijn ideaal voor zowel woonkamers als slaapkamers en vaak keukens. Ze kunnen worden gebruikt met bestaande gordijnen of alleen. Houten jaloezieën zijn er in een reeks van ontwerpen en kleuren die passen bij je individuele smaak en inrichting. Het meest voorkomende type houten jaloezie is de verticale jaloezie met twee lamellen die omhoog of omlaag bewegen om de licht- en privacy niveaus te regelen. Houten jaloezieën zijn ook verkrijgbaar als rolgordijnen die een kleiner profiel hebben dan de verticale versie en toch een uitstekende lichtregeling bieden. Andere stijlen zoals vouwgordijnen bieden een elegante uitstraling met hun geplooide stof en decoratieve volant kenmerken.