24 Wonen
Image default
Woon winkels

Waar moet je op letten bij het hangen van jassen op de kapstok?

Waar moet je op letten bij het hangen van jassen op de kapstok?

Het is geen overbodige luxe om een kapstok in huis te halen voor je kleding en jassen. Voor de regenjas heren en regenjas dames geldt beide dat ze voldoende ruimte nodig hebben. Dit omdat je ze dan ook goed kunt luchten en kreukvrij kunt houden. Bovendien is het voor jassen in het algemeen ook wel beter als je ze laat hangen in plaats van opvouwen. Wanneer je ze opvouwt en in de kast legt kunnen er kreuken ontstaan die je er niet meer uit krijgt. Daarnaast vormt het de pasvorm ook een beetje waardoor hij vaak een stuk krapper zit als je hem uit de kast haalt. Tevens zie je zo ook wat je in huis hebt en waar je eventueel nog voor kunt shoppen.

Droog eerst de jas voor je hem op de kapstok hangt

Als je geen waterafstotende regenjas hebt dan moet je eerst even zorgen dat hij ergens kan drogen. Anders komt er namelijk een klein plasje water onder te liggen. Het beste kun je hem buiten drogen omdat de wind hem best snel kan drogen. Bovendien heb je buiten ook geen last van dat plasje water wat er afvalt, maar dan moet het natuurlijk wel droog zijn. Een andere optie is om hem aan een hanger aan de deur te hangen. Leg er dan wel een handdoek onder zodat het water niet in de vloer komt te zitten. Eventueel zou het ook kunnen op een wasrekje, als deze maar hoog genoeg is.

Tips voor een kapstok

Kapstokken zijn in verschillende soorten en maten te verkrijgen, maar wij kunnen je wel een aantal tips geven voor het kopen van een kapstok. Let goed op de afstand tussen de jassen of vesten die je daarop weg hangt. Als het bijvoorbeeld een keer nat is geworden, heeft het ook voldoende ruimte nodig om te kunnen luchten. Dit zorgt er niet alleen voor dat het water verdampt, maar ook dat er geen natte lucht in de jas blijft hangen. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van het materiaal dat hiervoor gebruikt is. Je kan een kapstok in principe niet te groot kopen. Je merkt altijd wel dat hij toch volop gebruikt wordt met bijvoorbeeld een feestje.

Zo kun je regenjassen slim opbergen

Je kunt de Maium regenjas en andere kleding op verschillende manieren opbergen. Het is namelijk mogelijk om deze aan de kapstok te hangen, maar afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid kleding die je ophangt is het vaak onvoldoende qua ruimte. Het is daarom slim om het aan een hanger in de kast te hangen als je hem niet veel gebruikt of niet meer gaat gebruiken voor een langere tijd. Jassen moet je namelijk nooit opvouwen maar altijd ophangen. 

Eventueel zou je ook in een lege ruimte een aantal spijkers in de muur boren zodat je ze daaraan kunt ophangen. Dat zou je ook op een zolder kunnen doen, mits je deze niet veel gebruikt. Daarnaast zie je zo ook in een oogopslag wat je allemaal in huis hebt. Het is ook de ideale manier om te ontdekken of je nog iets nieuws nodig hebt, of dat je juist al genoeg hebt!