24 Wonen
Image default
Aanbiedingen

Kleuren, patronen en materialen combineren

Kleuren, patronen en materialen combineren

Je kan een brede smaak hebben wat betreft je interieur stylen. Wanneer dat het geval is kan je interieur inrichten een hele opgave zijn. Je wilt graag alles wat je mooi vindt combineren maar kan niet kiezen tussen hard en koud en zacht en warm wat betreft kleuren, patronen en materialen. Goed nieuws! Combineren van kleuren, patronen en materialen is helemaal terug in de mode, tegenwoordig zie je de gekste combinaties die uiteindelijk helemaal tot zijn recht komen. Je moet dus niet langer voor een stijl kiezen, maar kan alles combineren helemaal naar jouw zin. Je moet natuurlijk wel met een aantal zaken rekening houden, wij leggen ze even kort voor jou uit.

Combineren met kleuren

Het klinkt misschien out of the box, maar probeer eens contrasterende kleuren te combineren. We leggen het even uit, kleuren die tegenover elkaar liggen op een kleurcirkel zijn complementair aan elkaar. Wanneer je gebruik maakt van contrasterende kleuren, versterken de kleuren elkaar. Je krijgt een levendig en opgewekt effect, waardoor er een optimistische gemoedstoestand ontstaat. Nu vraag je je misschien af welke kleuren dit precies zijn, denk maar aan groen en roos, blauw en geel, paars en oranje. Maar je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld zwart en wit. Bovendien kan je ook gebruik maken van harmonieuze kleuren, dit zijn kleuren met eenzelfde kleurtoon maar een andere hoeveelheid wit.

Combineren met patronen

Hoe gekker, hoe beter. Combineren van patronen is een hippe trend die niet snel lijkt over te waaien. Je kan met patronen dan ook eindeloos combineren. Bovendien kan je combineren met patronen overal toepassen in jouw woning. Je kan het kleun aanpakken, denk maar aan kussentjes voor in de zetel, of accessoires zoals een vaas of een plaid. Maar je kan het ook groots aanpakken, denk maar aan behang in een patroon of gordijnen. Daarbij is het een goed idee om te werken in oneven aantallen. Denk aan getallen zoals 3, 6, 9, wij geven je een voorbeeld, ga bijvoorbeeld voor 3 verschillende kaarsen of 3 verschillende posters. Je kiest drie verschillende patronen die bij elkaar passen, door eerst een basispatroon te kiezen en daar op verder te bouwen. Zorg dat er minstens een kleur terug komt in alle patronen, zorg voor een subtiele tint en een felle tint en combineer er op los!

Combineren met materialen

Ook met materialen kan je combineren, je kan met materialen een bepaalde sfeer in je woning teweeg brengen, denk maar aan een zachte sfeer of een stoere sfeer. Voor een zachte sfeer kan je stoffen zoals fluweel en corduroy gebruiken. Voor een stoerder interieur is leer dan weer geschikt. Maar tegenovergestelde materialen gaan goed samen, wees dus zeker niet bang om bijvoorbeeld leer met fluweel te combineren, dit brengt een contrast in je woning die het allemaal net wat spannender maakt. Nu kan je eindeloze combinaties maken, bovendien moet je geen schrik hebben dat het té wordt, want dat bestaat niet.

 

https://www.loncin.be/