24 Wonen
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de beste mogelijkheden bij computer onderdelen,lees hier meer over moederborden en pc’s

Een paar jaar geleden was het kiezen van de perfecte processor voor uw personal computer een eenvoudige zaak. Je hoefde alleen maar de kloksnelheid van de beschikbare processoren op de markt te vergelijken. Het was zo eenvoudig als een 400 MHz processor sneller is dan een 333 MHz processor.

  • Vandaag is de kloksnelheid alleen niet meer voldoende om de beste processor voor u te kiezen. De introductie van multicore processors heeft het scenario op de processormarkt veranderd. Een multicore processor met zelfs een iets lagere kloksnelheid presteert beter dan een single-core processor met een hogere kloksnelheid, er komen wekelijks nieuw computer onderdelen bij.
  • Multi core processoren uitgerust met verschillende niveaus en hoeveelheden cachegeheugen zorgen voor betere prestaties. Ook processorfabrikanten leveren hun units met geavanceerde technologieën en functies. Deze kenmerken zoals Intels hyper threading, turbo boost technologie of AMD’s HyperTransport Technologie, Turbo CORE Technologie stimuleren de prestaties van de processor op verschillende manieren.
  • Dus het kiezen van de juiste processor die het beste past bij uw computerbehoeften is een beetje lastig. Deze gids zal het u gemakkelijk maken door de belangrijkste gebieden te bespreken die u moet vergelijken bij het winkelen voor een processor.

Fabrikanten:

Vandaag de dag zijn Intel en AMD de top en enige 2 fabrikanten van desktop computer processors. Je moet kiezen tussen 1 van hen. Zowel Intel en AMD biedt verschillende en nieuwste processor familie voor entry-level tot high-end Personal Computer. Elke processorfamilie van Intel en AMD heeft verschillende versies die gericht zijn op klanten met verschillende van de beste processors uit 2022.

Kloksnelheid en Multi core functionaliteit.

Dus, het is niet de kloksnelheid die de prestaties van een processor bepaalt. Vandaag de dag is het het aantal core in de processor. Intel Core i7-2600-processors draaien op 3,4 GHz en Intel® Core i7-2600S-processors op 2,8 GHz. Dit betekent dat Core i7-2600 processor sneller draait dan Core i7-2600S processor, maar dat de toerentalfrequentie van beide 3,8 GHz is en dat ze zijn ontworpen voor verschillend stroomverbruik en iets andere prestaties. AMD Phenom II processoren werken meestal op 3,6 Ghz met tourbo boost geactiveerd. Ook kloksnelheid vergelijkingen zijn niet geldig als je kijkt naar verschillende architecturen.

Er zijn nog steeds single core processoren te vinden, maar die zijn uit de markt aan het verdwijnen. Zowel Intel als AMD produceren nu goedkope processors met meerdere kernen. Intel heeft processoren op instapniveau en in het middensegment, zoals core i3 en core i5 processoren van de tweede generatie, en core i7 en core i7 extreme edition processoren in het topsegment. Deze dual en quad core processoren zijn uitgerust met geavanceerde technologie zoals hyper threading en Turbo Boost Technology 2.0 waardoor de processor virtueel fungeert als een combinatie van maximaal 8 processoren. Anderzijds biedt AMD met zijn Phenom II X2, X3 en X4 dual, quad en six core processoren aan.

Cachegeheugen

Het cachegeheugen werkt als een buffer tussen RAM en CPU en helpt de interne verwerkingssnelheid te verhogen. Een L2 of niveau 2 cachegeheugen biedt snellere toegang tot recent geraadpleegde gegevens, waardoor de rekentijd van de verwerkingskern korter wordt. Zowel de hoeveelheid als meerdere niveaus van cachegeheugen verhogen de verwerkingsprestaties. Bij het kiezen van uw processor moet u dus letten op een hoger bedrag en meerdere niveaus van cachegeheugen van een moederbord aanbieding via IIAV.nl.

FSB

De FSB Front Side Bus specificeert hoe snel de processor communiceert met de geheugencontroller. Deze specificatie is alleen aanwezig op Intel-processoren, die verschillende FSB-snelheden hebben. Een snellere FSB betekent minder tijd voor RAM-intensieve bewerkingen. Intels nieuwste chips gebruiken een FSB van 1.333 MHz. Bij AMD-processoren bevindt de geheugencontroller zich op de chip, waardoor de processor sneller toegang heeft tot het geheugen.

https://www.iiav.nl/