24 Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Goedkope afvalcontainer huren, zo doe je dat

Het huren van een afvalcontainer hoeft niet duur te zijn. Door verstandige keuzes te maken en goed op te letten bij het selecteren van een container, kun flink geld besparen. In dit artikel vier handige tips hoe jij het voordeligst uit bent.

1 – Ga voor een online aanbieder

Bestel je container online. Het online bestellen van een container is vaak goedkoper dan direct bij een afvalverwerkingsbedrijf. Online containerservices hebben gunstige afspraken met leveranciers, waardoor ze een aantrekkelijke prijs kunnen bieden. Door online te reserveren, profiteer je van lagere prijzen en bespaar je op de huurkosten van een container.

2 – Let op verborgen kosten

Een goedkope container huren is prettig, maar zorg ervoor dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Een duidelijke all-in prijs helpt je om precies te weten waar je aan toe bent. Let op: in sommige gevallen kan er echter een naheffing plaatsvinden. Dit kan gebeuren als de chauffeur de container niet kan bereiken en dus voor niets heeft gereden, of als er verkeerd afval in de container wordt aangetroffen. Zorg ervoor dat je goed weet wat er in de container mag, zodat je geen onbedoelde extra kosten maakt.

3 – Overweeg een puincontainer

Als je voornamelijk steenafval hebt, is een puincontainer vaak de voordeligste optie. Dit komt doordat puin gemakkelijk te verwerken is, aangezien het slechts één afvalsoort betreft. Houd er rekening mee dat alleen steensoorten in de container mogen. Als je naast steenafval slechts een kleine hoeveelheid ander afval hebt, kun je een puincontainer huren en het overige afval zelf naar de milieustraat brengen. Op deze manier bespaar je op de kosten van een gemengde afvalcontainer.

4 – Selecteer het juiste formaat

Het kiezen van de juiste containergrootte is cruciaal om de kosten laag te houden. Een kleinere container is doorgaans goedkoper dan een grotere, maar het huren van twee kleinere containers is duurder dan één grote container. Het is niet verstandig om een grotere container te huren dan nodig, maar onderschat ook niet hoeveel afval je daadwerkelijk zult hebben. Als je twijfelt tussen twee formaten, of als je denkt dat de hoeveelheid afval precies in de container past, kies dan voor de zekerheid een maatje groter.

containeronline.nl