24 Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Hoe maak jij jouw huis zomerproof?

Het klinkt nog ver weg; zomer. Echter is het al best snel zomer! Vanaf 1 maar start de lente weer en doordat het niet zo’n enorm strenge winter was zijn de muggen, vliegen en al het andere ongedierte nog lang niet weg. Deze komen dus waarschijnlijk extra hard de zomer weer ingevlogen! Zo zie je ook dat er vaak nog planten buiten in bloei staan. Ook de planten zijn een klein beetje de weg kwijt. Maar wat als je echt niet kan wachten, net zoals de bloemetjes en de bijtjes? Begin dan met je huis zomerproof te maken!

Voorbereid de zomer tegemoet

Komende zomer wordt een zware zomer voor de hooikoortspatiënt. Dat is één ding wat zeker is. Door de verandering in het weer hebben hooikoortspatiënten problemen met de pollen. De Poolse pollen komen de laatste jaren ook steeds vaker in het najaar, waar we die vroeger bijna niet hadden! De Poolse pollen komen uit Polen. Ze gaan met de windstroom mee naar Nederland waar ze hooikoortspatiënten teisteren. De oplossing hiertegen zijn een rolhor, of andere horren op maat!

Koop alvast je barbecue

Je raadt het nooit, maar in de winter een barbecue kopen kan lonen! In de winter zijn namelijk de ‘oude’ modellen vaak voor een prikkie te scoren. Zo kun je al snel een Kamado barbecue goedkoper oppikken bij een tuincentrum dan vol in de zomer. Vooral in tijden van Covid blijft het lastig om te beslissen of je wel op vakantie moet gaan. Dankzij steeds veranderende regels, nieuwe varianten en weinig garantie vanuit het reisbureau moeten mensen toch ergens anders hun geld kwijt. En dat doen ze in de zomer vaak door te barbecueën!

Gevelreiniging

Laat je gevel eens reinigen. Dat is iets wat je normaal nooit doet! De grijze of groene aanslag van je gevel af geeft je huis een compleet andere look. Doordat je dat in de winter ook kan doen, ziet je huis er strak uit op een zonnige zomerdag. Naast dat het je huis opknapt, draagt het ook nog eens bij aan de isolatie van de gevel. Een win-win situatie!