24 Wonen
Image default
Woontrends

Presentatie Kamerschermen, waar gebruik je die voor?

Een kamerscherm of presentatiescherm heeft twee hoofddoelen waarvoor ze ingezet kunnen worden. Allereerst kun je met kamerschermen een ruimte opsplitsen of zorg je voor privacy en afscherming van jezelf, je groep of je werk. Daarnaast is het praktisch om te kunnen presenteren. Zeker als je geen digitaal scherm ter beschikking hebt of juist iets fysieks wil laten zien. Bovendien zul je geen last hebben van technische mankementen als je gebruik maakt van een presentatiescherm, waar dit wel kan gebeuren bij digitale schermen. De schermen zijn flexibel doordat de drie of vier panelen aan elkaar zitten met scharnieren.

 

Soorten presentatieschermen

Er zijn whiteboard kamerschermen, maar ook blackboard en prikbord presentatieschermen. Op een prikbord kun je met zware magneten bijvoorbeeld posters ophangen, maar je kunt er niet op schrijven. Op blackboard presentatieschermen kun je ook magneten gebruiken. Op deze schermen kun je wel schrijven. Dit gaat niet met krijt, zoals bij klassieke schoolborden of krijtborden, maar met markers speciaal voor op glas. Je kunt dit ook gemakkelijk uitwissen. Ook op whiteboard presentatieschermen kun je schrijven. Dit gaat met speciale whiteboard markers en kan ook gemakkelijk gewist worden. Het zijn meestal zwarte kamerschermen die aan beide zijden zijn te gebruiken.

 

Welk bord voor wat

Een prikbord presentatiescherm is ideaal voor het presenteren van dingen. Je kunt hierbij denken aan posters of andere dingen die je graag fysiek wil laten zien. Het doel van presentaties waarbij prikborden gebruikt worden is vaak het zenden van informatie. Wanneer het gaat om interactie, bijvoorbeeld bij workshops of meetings met als doel een plan maken, heb je meer aan een blackboard of whiteboard. Het blackboard is magnetisch, hierbij kun je dus zenden en interactie in de groep combineren. Het whiteboard is ideaal voor wanneer een groep bijvoorbeeld moet samenwerken. Je kunt op een whiteboard namelijk gemakkelijk aanpassingen maken en werken met verschillende kleuren.

https://www.canvasscherm.nl/kamerscherm/zwart/