24 Wonen
Image default
Woontrends

Wat zijn lamellen overkappingen?

Lamellen overkappingen zijn een type overkapping dat bestaat uit schuine horizontale lamellen die via een controller kunnen openen of sluiten. Lamellen overkappingen worden meestal gebouwd over gebieden in of aan je huis waar je een binnen- en een buitengedeelte wilt. Gebieden zoals zwembaden en tuinen zijn de meest voorkomende gebieden waar mensen lamellen overkappingen installeren. Het mechanisme van de lamellen overkappingen werkt op dezelfde manier als jaloezieën. Het heeft een rij platen die dienst doet als dak. Als je deze platen openzet met de afstandsbediening, draaien ze net genoeg om zonlicht door te laten. Dit is een geweldige toevoeging aan je huis, omdat je moeiteloos kunt wisselen van een binnen- naar een buitenopstelling.

Voordelen van lamellen overkappingen

Lamellen overkappingen passen goed bij woningen in gebieden met verschillende klimaten. Op zonnige dagen kun je je overkapping open laten om het zonlicht en frisse lucht door te laten. Als het regent kun je hem afsluiten zodat je tegen de regen beschermd wordt. Als het gedeelte dat de overkapping bedekt een gesloten interieur is, kan het dichtdoen van de overkapping zorgen voor het vasthouden van de warmte. Door naadloos te kunnen wisselen tussen een gesloten en open dak zijn er tal van mogelijkheden. Hiermee kun je bij verschillende feesten thuis voor een fijne dynamiek zorgen. Lamellen overkappingen hebben ook een moderne uitstraling, wat kan helpen de projectie van je interieur- (of exterieur) thema te versterken. Met de juiste services kun je een lamellen overkapping aanschaffen voor een zeer functionele, maar esthetische toevoeging aan je huis.

Nadelen van lamellen overkappingen

Houd er rekening mee dat lamellen overkapping een aantal nadelen hebben. Ondanks dat het grote voordelen heeft voor je huis, zijn er bepaalde aspecten waarmee je rekening moet houden voordat je het aanschaft. Ten eerste is de prijs vrij hoog. Dit type overkapping wordt beschouwd als luxe. Omdat het een unieke overkapping is met afstandsbedieningen, bedrading en elektriciteit, zal het duurder zijn in vergelijking met een normale overkapping. Daar zijn ook verschillende modellen voor. Sommige modellen kunnen moeilijk te gebruiken zijn omdat het niet erg gebruiksvriendelijk is. Het produceert verder vrij veel geluid als je het open of dicht doet. Verlichting aan het plafond bevestigen kan ook een moeilijke taak zijn. Je zult waarschijnlijk een manier moeten vinden om binnenverlichting te installeren zonder het aan de overkapping zelf te bevestigen.