24 Wonen
Image default
Huis bouwen

Overbieden of niet? Vraag het advies aan een aankoopmakelaar

Het blijft altijd de vraag of je moet overbieden of niet. Je kunt namelijk een mooi huis op het oog hebben, waarvoor je meer dan de vraagprijs neer zou kunnen leggen om een grotere kans te maken. Echter is het lang niet altijd even slim om dit te doen. Wanneer je er niet zeker van bent of het slim is, kun je dit vragen aan een aankoopmakelaar. Deze makelaar kan jou namelijk altijd meer vertellen over de woning en de eventuele renovatiekosten die er nog bij komen kijken. Maar waarom zou je advies vragen aan een aankoopmakelaar?

Met jouw budget overbieden of niet

Overbieden of toch niet? Het blijft altijd een lastige keuze, omdat je ook rekening moet houden met jouw eigen budget. Er blijven namelijk ook altijd renovatiekosten meespelen, waardoor het mee berekend moet worden. Een aankoopmakelaar kan jou helpen om alles goed op een rijtje te zetten en op basis hiervan een advies uit te brengen. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de mogelijkheden op basis van jouw budget, maar kan er ook naar de huizenmarkt zelf gekeken worden. Hier weet deze makelaar namelijk ook meer over.

Altijd in gesprek gaan over de mogelijkheden

Zo heeft een aankoopmakelaar altijd inzicht in de geïnteresseerden en de snelheid waarmee huizen in de regio verkocht worden. Wanneer je snel tot overbieden overgaat, kan het daarbij voor komen dat je een ander aanbod mis gaat lopen. Ga daarom goed in gesprek met de aankoopmakelaar om de mogelijkheden op een rijtje te zetten en bespreek van hieruit of je op een huis moet overbieden of niet. Wellicht kun je het huis namelijk zelfs verkrijgen zonder dat je ver boven de vraagprijs gaat zitten om andere geïnteresseerden voor te blijven. 

Profiteren van de voordelen na het advies

Overbieden of niet behoeft dus altijd advies van een deskundige. De aankoopmakelaar kan jou hierbij van een miskoop behoeden en kan er daarnaast voor zorgen dat je nooit meer geld uit gaat geven dan nodig is om het huis te kunnen kopen. De woning kan in veel gevallen namelijk voor een lagere prijs van jou zijn, doordat de aankoopmakelaar met de andere makelaar kan onderhandelen en jou altijd van een succes kan voorzien. Neem daarom altijd deze makelaar in dienst en profiteer van de voordelen.