24 Wonen
Image default
Huishouden en schoonmaak

Gun je gft-container een schoonmaakbeurt

Vind je het geen prettig idee dat je gft-container altijd met huisvuil gevuld wordt, maar nooit eens goed schoongemaakt wordt? Zelf schoonmaken is een klus waar je misschien tegenop ziet. Gelukkig kun je de schoonmaakbeurt ook aan een professioneel bedrijf overlaten.

Waarom zou je je gft-container laten reinigen?

In de gft-bak gooi je groente-, fruit- en tuinafval weg. Deze producten hebben de eigenschap dat ze vochtig zijn, onfris gaan ruiken en bovendien trekken ze, zeker op warme dagen, insecten aan. Dit type afval kan bovendien gaan schimmelen en de bacteriën hebben vrij spel. Ook als je de container regelmatig aan de straat zet om te laten legen, kun je niet altijd voorkomen dat de container vies wordt en vies blijft, ook na leging. Je kunt de gft container laten reinigen, zodat je van al deze zaken een stuk minder last hebt.

Hoe worden gft-containers professioneel gereinigd?

Behalve dat de container aan de binnen- en buitenkant schoongemaakt wordt, zorgt een professioneel schoonmaakbedrijf er ook voor dat hij ontsmet wordt. Dit kan op een milieuvriendelijke manier door te reinigen met heet water dat een temperatuur heeft van zeventig graden. Dit is heet genoeg om bacteriën te doden en hier komen geen chemische middelen aan te pas. Het schema van het reinigingsbedrijf is volledig afgestemd op de ophaaldagen van de vuilnis in je straat, zodat het normaal gesproken niet voorkomt dat de container nog vol is als de reiniging gepland is. Met een sticker op je gft-container is duidelijk voor een schoonmaakbedrijf als VCS welke container schoongemaakt moet worden. De container van de buren wordt dus niet verward met die van jou.

Voor iedere containermaat een schone oplossing

Of je nu een container hebt voor een eenpersoons- of meerpersoonshuishouden, iedere gft-container kan schoongemaakt worden. Dat betekent dus ook dat niet alleen de particuliere gft-containers hiervoor in aanmerking komen, maar ook de industriële containers met een inhoud van 1200 liter. Afhankelijk van je eigen voorkeur kies je voor een eenmalige schoonmaakbeurt of je sluit een abonnement af. In alle gevallen ben je verzekerd van een schone oplossing waar je dagelijks profijt van hebt.