24 Wonen
Image default
Raamdecoratie

Houten lamellen onderhouden – hoe doe je dat?

Houten lamellen onderhouden – hoe doe je dat?

Als het gaat om raamdecoratie, zijn er diverse varianten waar je voor kunt kiezen. Een populaire optie van dit moment zijn houten lamellen. Er zijn verschillende redenen waarom je voor lamellen van hout zou kiezen in plaats van lamellen gemaakt van een ander materiaal. Hout zorgt voor een natuurlijkere lichtinval. Bovendien kun je kiezen voor diverse soorten hout, waardoor je jouw lamellen optimaal kunt laten aansluiten op de rest van je interieur. Van klassiek tot aan industrieel, houten lamellen passen bij allerlei soorten interieur. Lamellen moeten sowieso onderhouden worden. Maar hoe moeilijk is dit bij houten lamellen? We vertellen er je hieronder meer over.

Weinig onderhoud nodig

Niet voor niets zijn houten lamellen één van de meest gekozen soorten raambekleding van dit moment. Een veel genoemde reden om voor dit soort lamellen te kiezen is het feit dat ze maar weinig onderhoud nodig hebben. Je hoeft niet wekelijks je lamellen schoon te maken. Dit kan eens in de zoveel tijd, bijvoorbeeld omdat je vindt dat er te veel stof op aanwezig is. Kies je voor houten lamellen van hoge kwaliteit, dan zijn deze lamellen bovendien vochtresistent. Houten lamellen zijn dan ook bijzonder duurzaam, want ze gaan lang mee. Je zult weinig tijd kwijt zijn aan onderhoud, ideaal toch?

Hoe kun je houten lamellen onderhouden?

Aluminium lamellen hebben de reputatie dat ze eenvoudig te onderhouden zijn. Houten lamellen hebben dit minder, maar dat is onterecht want ook deze varianten zijn simpel te onderhouden. Je bent hier weinig tijd aan kwijt en bovendien hoef je het niet vaak uit te voeren. Om de houten lamellen schoon te kunnen maken, dien je ze eerst te sluiten. Dit dien je zowel bij horizontale als bij verticale lamellen te doen. Het afstoffen van een houten lamel doe je met behulp van een microvezeldoek. Zo kun je de lamellen compleet ontstoffen. Dit doe je aan beide kanten. Je kunt ook een licht vochtige doek gebruiken, zodat je houten lamellen er weer zo goed als nieuw uit komen te zien.

Waar bestel ik makkelijk te onderhouden houten lamellen?

Als je op zoek bent naar eenvoudig te onderhouden houten lamellen voor in een ruimte binnen je woning, dan is Inhuisplaza.be een uitstekende keuze. Houten lamellen zijn nog gemakkelijker om te onderhouden als ze van een hoge kwaliteit zijn. Door de hoge kwaliteit zijn ze bijvoorbeeld vochtresistent. Hierdoor is schoonmaken met een licht vochtig doekje geen probleem. Hoe hoger de kwaliteit, hoe gemakkelijker het is om een houten lamel schoon te houden en hoe minder vaak je dit hoeft te doen. 

 

 

https://inhuisplaza.be/