24 Wonen
Image default
Slaapkamer

De beste elektrische deken

Elektrische kopen voor extra slaapcomfort

Een elektrische deken wordt onder meer gebruikt om het slapen een stuk prettiger te maken. Je ontspant beter en je hoeft de verwarming ook niet langer aan te zetten , want je ligt namelijk al onder een warme deken.In dit artikel lees je meer over wat een elektrische deken is en wat de voordelen zijn.

Wat is een elektrische deken

Met een warmtedeken hoef je nooit meer bibberen in je bed. Deze deken wordt meestal op het matras gelegd, onder de onderdeken en het onderlaken. De elektrische deken zorgt ervoor dat je beddengoed heerlijk warm wordt.

Een elektrische deken verbetert de slaapkwaliteit

Slapen in de wintermaanden kan lastig zijn. Koude temperaturen kunnen ervoor zorgen dat je wakker blijft liggen. Door de warmte van een elektrische deken kan je gemakkelijker in slaap vallen en hoef je je geen zorgen te maken dat je wakker wordt van de kou. De warmtedeken zorgt ervoor dat je beddengoed verwarmd wordt, waardoor je niet langer op een koud matras hoeft te liggen. Dit gebeurt door middel van elektrische verwarmingsdraden. Een elektrische deken is bovendien ook goedkoper in gebruik dan wanneer je de kachel aanzet in je slaapkamer.

Een elektrische deken is 100% veilig

De meeste elektrische dekens zijn 100% veilig dankzij de oververhittingsbeveiliging en de automatische uitschakeling na 60, 90 of 180 minuten. Net als bij andere elektrische apparaten kan er kortsluiting ontstaan echter is de kans wel heel erg klein. Aanbevolen wordt om nooit een tweedehands elektrische deken aan te schaffen! Je weet namelijk nooit hoe de bedrading ervan binnen uit ziet. Wees dus verstandig en koop gewoon een nieuwe warmtedeken.

Een warmtedeken is goed voor de spieren

Je zult merken dat de warmte goed is voor je spieren. Een warmtedeken geeft de spieren juiste warmte die ze nodig hebben, waardoor de bloedstroom beter gaat doorstromen. e zult daarmee minder last hebben van problemen zoals pijn, spierpijn, krampen en stijfheid. Heb je vaak last van je spieren en gewrichten? Dan kan een elektrische deken de uitkomst bieden.

Het kopen van de beste elektrische deken

De beste elektrische deken kost gemiddeld tussen de 40 en 130 euro. Dit hangt af van diverse factoren. Als je voor kwaliteit en design gaat is het Nederlandse merk Stoov wellicht wel interessant voor je. Uit het onderzoek van SlaapHub komt de elektrische deken van Stoov namelijk als beste uit de test. Dit kussen is speciaal ontworpen voor een comfortabele en correcte houding.