24 Wonen
Image default
Wonen in een appartement

De pracht en diversiteit van vloertegels

Vloertegels heb je in groot en klein, van beton tot aan keramiek. Met print of een effen kleur. Elke tegel kent zijn eigen voordelen. XL tegels zijn tegenwoordig helemaal hip. Daarnaast hebben XL tegels veel voordelen. Ook terrazzo tegels worden tegenwoordig veel gebruikt door de leuke prints. Houten vloertegels zijn tegenwoordig niet van echt hout te onderscheiden. Ben jij op zoek naar een passende tegel in bijvoorbeeld jouw badkamer, hal of keuken? Hieronder staan drie populaire vloertegels voor jou op een rij!  

XL tegels 

De naam zegt het al: grote tegels dus. Grote tegels zie je tegenwoordig veel terug in onder andere badkamers en keukens. Naast het feit dat grote tegels een frisse en moderne uitstraling hebben, hebben deze tegels nog meer voordelen. Ten eerste zijn XL tegels gemakkelijker te leggen dan kleine tegels. Vaak vragen badkamermakers of keukenmakers een hogere prijs bij het leggen van kleinere en moeilijker te leggen tegels. Grote tegels zorgen ook voor een gemakkelijker onderhoud. Dat resulteert in minder schoonmaakwerk! Wat als laatste een mooi voordeel is, is het feit dat ruimtes met grote tegels vaak ruimer en rustiger ogen. Zoek jij een tegel voor een kleine ruimte? Dan is een XL tegel het best geschikt! 

Terrazzo tegels 

Vooral in de jaren 30 waren terrazzo tegels erg populair. Daarna zijn deze tegels vele jaren minder gebruikt in woonruimten. Tegenwoordig zijn de terrazzo tegels echter weer terug van weg geweest! Terrazzo tegels zijn gemaakt van keramiek. Keramiek is een stevig materiaal wat wel tegen een stootje kan. Deze tegels gaan dan ook jaren mee. Terrazzo tegels kenmerken zich door een print in de tegel. Dit kan een drukke print zijn maar ook heel fijntjes. Terrazzo tegels zijn niet alleen hip binnenshuis maar ook buitenshuis. Dit komt door de lange levensduur van de keramische tegels. Daarnaast zijn terrazzo tegels van keramiek hittebestendig. Hitte en zonlicht zorgt er dan ook voor dat deze tegels niet vergaan.  

Houten vloertegels 

Houten vloeren vergen onderhoud. Regelmatig moeten deze vloeren gereinigd en geolied worden. Houten vloertegels zijn echter eenvoudig schoon te houden. Periodiek onderhoud is niet nodig. Houten vloertegels zijn daarnaast tegenwoordig niet van echt hout te onderscheiden. Daarnaast is het met houten vloertegels mogelijk om vloerverwarming aan te leggen, iets wat met houten vloeren vaak niet gaat omdat hout dan verbuigt. Neem online eens een kijkje hoe houten vloertegels lijken als echt hout!