24 Wonen
Image default
Bedtextiel

Tips bij het kiezen van een goed kussen

Het juiste kussen zoals een Tempur hoofdkussen kan het verschil zijn tussen wakker worden met een stijve nek en uitgerust wakker worden. Er zijn zoveel opties dat het moeilijk is om erachter te komen welke het beste voor je is. Online reviews zijn een geweldige manier om erachter te komen wat andere mensen van een product vinden. Als je een kussen gaat kopen, kun je online beoordelingen bekijken om te beslissen of het je geld waard is. Als iemand bijvoorbeeld merkt dat het kussen dat ze hebben gekocht heeft geholpen om ’s nachts beter te slapen, dan is dat misschien iets voor jezelf. Als er niet veel online beoordelingen zijn voor het product dat je wilt kopen, is het misschien niet zo betrouwbaar als een kussen met meerdere beoordelingen.

Kies de juiste vorm en maat

Kies de juiste vorm voor jouw lichaam. Slaap je op je zij of buik? Doet de ene schouder meer pijn dan de andere? Een goed kussen moet ondersteuning bieden, welke houding je ook aanneemt tijdens het slapen. Het kiezen van het verkeerde kussen kan bij sommige mensen nekpijn en zelfs migraine veroorzaken. Kies de juiste maat voor jouw lichaam. Als je een groter persoon bent, kies dan een groter kussen zodat het beide kanten van je hoofd kan ondersteunen. Dit helpt nekpijn en rugpijn door onjuiste uitlijning van de wervelkolom tijdens de slaap te voorkomen.

Kies de juiste ondersteuning

Als je op zoek bent naar ondersteuning, kies dan een kussen dat stevig. Je zou het kussen tussen je handen moeten kunnen knijpen en voelen dat het wat weerstand geeft. Als het kussen hard aanvoelt, biedt het onvoldoende ondersteuning voor het uitlijnen van je hoofd en nek. Als je extra zachtheid nodig hebt, zoek dan een kussen van gemiddelde stevigheid met een open celstructuur zoals latex of traagschuim. Dit type materiaal zal zachter aanvoelen dan polyester kussens vanwege het vermogen om zich aan te passen aan je hoofd wanneer er druk wordt uitgeoefend. Het zorgt ook voor meer ademend vermogen gedurende de nacht.

Denk aan je slaaphouding

Kussens worden gemaakt om in je slaaphouding te passen. Als je een rugslaper bent, kies dan een steviger kussen dat de natuurlijke ronding van je nek en ruggengraat ondersteunt. Zijslapers moeten kiezen voor een middelhard kussen. Het zorgt ervoor dat hun hoofd niet te ver naar voren valt, wat kan leiden tot pijn in hun nek en schouders als ze wakker worden. Buikslapers moeten een zacht kussen gebruiken. Dit kussen past zich beter aan de vorm van het lichaam als je op je buik ligt.