24 Wonen
Image default
Woning en Tuin

Hoe bouw je een stenen barbecue: Een stap voor stap gids

Het bouwen van een stenen barbecue is een geweldige manier om een unieke en stijlvolle functie toe te voegen aan uw buitenruimte. Het is een eenvoudig en relatief goedkoop doe-het-zelf project waar u en uw gezin jarenlang plezier van zullen hebben. Met de juiste materialen en een paar uur werk, kunt u een prachtige stenen barbecue hebben waar u trots op zult zijn. Deze stap voor stap gids zal u begeleiden door het proces van begin tot eind, van het selecteren van de juiste materialen tot de afwerking. Laten we beginnen en je barbecue klaarmaken voor het grillseizoen!

 

 

Het kiezen van de juiste materialen

De eerste stap in het proces van het bouwen van een stenen barbecue is het kiezen van de juiste materialen. Er zijn een paar verschillende soorten steen die vaak worden gebruikt in stenen barbecues, waaronder kalksteen, zandsteen, en leisteen. Kalksteen is gemakkelijk om mee te werken en ook relatief goedkoop. Zandsteen is ook vrij gemakkelijk te bewerken, maar kan soms wat zachter en minder duurzaam zijn dan kalksteen. Leisteen is een veel duurzamer materiaal, maar kan duurder zijn. Houd bij de keuze van uw steen rekening met het klimaat in uw omgeving. Als u woont in een gebied dat veel regen krijgt, kalksteen is een geweldige optie. Kalksteen is poreus, dus het kan absorberen een deel van het vocht en te voorkomen dat het krijgen in uw barbecue en het veroorzaken van schade. Leisteen is een andere grote optie als je woont in een gebied dat veel regen krijgt, want het zal helpen voorkomen dat vocht uit het krijgen in de barbecue. Zandsteen is ook een geweldige optie als je woont in een nat gebied, want het is vrij duurzaam en kan tegen water en vocht. U zult ook willen nadenken over de esthetiek van uw barbecue. Veel mensen zullen kiezen voor een traditionele grijze of zwarte barbecue gemaakt van kalksteen. U kunt echter ook veel mooie gekleurde stenen, zoals rood of blauw, dat zal een unieke esthetiek toe te voegen aan uw barbecue.

 

De plaats voorbereiden

Voordat u kunt beginnen met het bouwen van uw barbecue, moet u eerst de site voor te bereiden waar het zal gaan. Eerst moet u de grond egaliseren. Met een spade graaft u alle hoge of lage plekken uit om de plek zo vlak mogelijk te maken. Vervolgens wilt u alle nodige steun voor uw barbecue toe te voegen. U kunt betonnen pijlers toe te voegen aan de structuur van uw barbecue te ondersteunen als je het bouwen van het op een oneffen oppervlak. U zult ook willen ervoor zorgen dat u genoeg ruimte onder de barbecue voor mensen om te kunnen krijgen onder en werken aan het te hebben. U zult ook willen nadenken over esthetiek. U kunt een decoratieve rand toe te voegen aan het gebied rond uw barbecue om het uiterlijk van de ruimte te verbeteren. U kunt dit bereiken door het toevoegen van een aantal bakstenen aan de rand van de grond rond uw barbecue of door het toevoegen van een aantal stenen randen.

 

De fundering bouwen

Zodra je de plek hebt voorbereid, kun je overgaan tot het bouwen van de fundering voor je barbecue. Eerst zult u de plaats van de barbecue willen markeren. Vervolgens graaft u een gat voor de fundering van uw barbecue. Het gat moet ongeveer 2 centimeter breder en 2 centimeter dieper dan de afmetingen van uw barbecue. Nadat u hebt uitgegraven het gat, kunt u de basis voor de barbecue te leggen. U wilt betonnen bakstenen gebruiken om een stevige basis voor uw barbecue te vormen. U kunt ook een laag zand toe te voegen aan het beton om te helpen meer duurzaam. Zodra u klaar bent met de stichting, kunt u afmaken het invullen van de ruimte rond uw barbecue met uw gewenste materiaal.

 

Het leggen van de baksteen

Zodra u uw materialen klaar, kunt u beginnen met het leggen van de baksteen. U wilt beginnen met het leggen van een basislaag van baksteen op de bodem van uw barbecue. Vervolgens wilt u de hoekstenen te leggen op elk van de hoeken. Tot slot wilt u een toplaag van baksteen te leggen over de top van uw barbecue. U wilt uw baksteen verspringen, zodat de baksteen aan de ene kant van de barbecue is niet recht tegenover de baksteen aan de andere kant van de barbecue. Dit maakt de barbecue duurzamer en voorkomt scheuren. Zodra u klaar bent met het leggen van alle bakstenen, kunt u overgaan tot het installeren van het rooster.

 

De vuurkorf maken

De laatste stap bij het bouwen van je barbecue is het maken van de vuurkist. Dit is waar je het eigenlijke vuur voor het koken van je eten maakt. Om te beginnen kies je een steen die gemakkelijk te breken is, zoals kalksteen of zandsteen. U zult dan willen om de steen te plaatsen in de bodem van uw barbecue om de vuurkorf te creëren. Zodra u uw steen in de bodem van uw barbecue, kunt u beginnen met het leggen van de baksteen op de top van die. U wilt er zeker van zijn om een paar gaten te laten in de baksteen, zodat u uw brandstof toe te voegen en gemakkelijk te verspreiden. U wilt dan een toplaag van baksteen te leggen op de top van uw barbecue. U kunt ook een extra laag bakstenen langs de randen van uw barbecue om een nog sterkere structuur te creëren. Nu uw barbecue volledig is opgebouwd, kunt u overgaan tot het installeren van het rooster.

 

Het rooster installeren

Het rooster is het metalen rooster waar je het eten op legt tijdens het koken. Gebruik een duurzaam metaal, zoals roestvrij staal, zodat het bestand is tegen de hoge temperaturen van de barbecue. U wilt beginnen met het markeren van de positie van het rooster op de top van de barbecue. Vervolgens moet u het rooster snijden om uw barbecue te passen. Zodra u uw rooster op maat gesneden, kunt u beginnen om het te installeren. U wilt het rooster naar beneden gericht hebben en iemand bovenop het rooster laten zitten of staan terwijl u het vastmaakt. Vervolgens kunt u het rooster omdraaien en het met een paar spijkers vastzetten. Nu uw barbecue volledig is opgebouwd, kunt u overgaan tot het installeren van de poten en de handgrepen. U zult ervoor willen zorgen dat u de barbecue verzegelt voordat u hem voor het eerst gebruikt. Zo beschermt u hem tegen de elementen en gaat hij langer mee.

 

Afwerking

Als je klaar bent met het bouwen van je barbecue, kun je de barbecue afdichten met een beschermlaag om hem te beschermen tegen de elementen en hem langer te laten meegaan. Dat doe je door er een betonverzegeling op te borstelen. Na het drogen van de sealer kunt u uw barbecue gaan gebruiken. U wilt uw barbecue regelmatig te verzegelen om te helpen het langer duren en kijken mooier. U kunt ook een zelfreinigend systeem toe te voegen aan uw barbecue, zoals een rotisserie, om te helpen om het schoonmaken te vergemakkelijken. Ten slotte zult u regelmatig onderhoud willen plegen aan uw barbecue om hem langer mee te laten gaan. U kunt dit doen door het borstelen van alle losse of schilferige beton of baksteen, opnieuw afdichten van uw barbecue, en op te slaan in een veilige en droge plaats wanneer het niet in gebruik is.

https://www.leefinjetuin.nl/blogs/slim-bestraten