24 Wonen
Image default
woonkamer

Zonwering is ook in de herfst van belang

Je zou denken dat in de herfst het belang van zonwering minder groot is. Maar niets is minder waar. In de herfst komt de zon minder hoog en dat zorgt er dan weer voor dat deze op een andere manier je huis binnenkomt. Zeker wanneer je een veranda of overkapping aan je huis hebt gebouwd, kun je nog wel eens schrikken van al dat licht. Het ene moment loop je van de huiskamer de veranda in, het volgende moment zie je sterretjes van al die zon! Goede pergola zonwering, ook wel veranda zonwering, kan een groot verschil maken.

Die tuinkamer is er toch juist voor meer licht?

Je hebt die veranda, of tuinkamer, juist aan je huis gezet voor meer licht in huis. Voor meer wooncomfort. Maar is het echt meer wooncomfort als je, in de herfst, het idee hebt dat je met een zonnebril op door je huis moet lopen? Goede zonwering kopen voor op het dak van je veranda of tuinkamer is dan een must. Je kunt elektrische zonwering kopen zodat je met één druk op de knop de zon in je huis kunt regelen.

Ook in de zomer is deze zonwering een uitkomst

Zeker wanneer je een pergola met een glazen dak hebt, kan de temperatuur in de zomer er flink oplopen. Door mooie zonwering te plaatsen, zorg je ervoor dat je in ieder seizoen comfortabel gebruik kunt maken van deze pergola/tuinkamer. Deze blijft, dankzij de zonwering, koeler in de zomer en zorgt voor fijner licht in huis in de rest van het jaar. In de zomer staat de zon recht boven je dak en dan gebruik je de zonwering vooral tegen de warmte. In de lente en de herfst, als de zon nog niet zo hoog komt, kun je de zonwering dus goed gebruiken om het verblindende licht tegen te gaan.

Kies de kleur die je voegt

Het is natuurlijk belangrijk dat de zonwering doet waarvoor ‘ie is aangenomen: de zon tegenhouden. Maar het oog wil ook wat. Het is daarom goed om te weten dat deze zonwering er in verschillende kleuren is. Je kiest precies die kleur die past bij de rest van je raamdecoratie zodat het één schitterend geheel wordt. Je zult zien dat je de zonwering veel vaker gebruikt dan je vooraf had gedacht. Dit komt, natuurlijk, door het gebruiksgemak. Met één druk op de knop kun je de zonwering bedienen. Je kunt ervoor kiezen om het hele dak te bedekken, maar je kunt er ook voor kiezen om een paar stroken uit te laten rollen. Doordat de zonwering niet verduistert is er altijd voldoende licht in huis. Maar dan fijn gefilterd!