24 Wonen
Image default
Isolatie

De voordelen van bodemparels

Bodemparels zijn perfect voor bodemisolatie. De isolatieparels worden in de kruipruimte gestort en zijn zelfs geschikt voor de kleinste kruipruimtes. In deze blog bespreek ik alle voordelen.

Wat zijn bodemparels?

Isolatieparels zijn geen echte parels. Het zijn parels gemaakt van polystyreen, beter bekend als piepschuim. De vochtwerende parels worden los op de bodem van je kruipruimte gestort. Hierdoor is deze manier van isolatie erg geschikt voor een kleine kruipruimte, deze blijft namelijk toegankelijk. Wanneer je de kruipruimte moet betreden, schuiven de parels aan de kant. Hoe dikker de laag bodemparels, hoe hoger de isolatiewaarde.

Voordelen isolatieparels:

–       Comfort

Isolatie verhoogt het wooncomfort. Vloerisolatie zorgt ervoor dat je geen koude voeten meer hebt. Je huis verliest minder warmte, waardoor er binnen een aangename temperatuur ontstaat. Omdat de parels klein zijn, voorzien ze zelfs de kleinste gaatjes van isolatie.

–       Kleine kruipruimtes

Misschien dacht je dat je kruipruimte te laag was voor kruipruimte isolatie. Dan zijn isolatieparels dé oplossing! Bodemparels zijn vooral geschikt voor lage kruipruimtes. Omdat de parels los blijven liggen, kun je ze aan de kant schuiven wanneer je de kruipruimte moet betreden. Zo blijft de ruimte toegankelijk.

–       Vocht

Isolatieparels zijn ook dé oplossing tegen vocht- en schimmelvorming. Dat is erg fijn want door vocht en schimmel ontstaan muffe luchtjes. De parels zijn licht van gewicht en blijven als een isolerende laag op het water in je kruipruimte drijven.

–       Kostenbesparing

Het grote voordeel aan isolatie is geld besparen. Nu de gasprijzen ontzettend hard zijn gestegen levert isolatie extra veel op. De warmte blijft binnen en daarom hoef je minder te stoken. Fijn voor je portemonnee én voor het milieu.

 

Bodemparels hebben veel voordelen, maar er zijn ook andere geschikte materialen voor vloerisolatie. Bij Alpine Isolatie  geven ze je graag advies voor jouw persoonlijke situatie.