24 Wonen
Image default
Aanbiedingen

Elke meisjesdroomslaapkamer heeft een stapelbed

Elke meisjesdroomslaapkamer heeft een stapelbed

Ik werk graag aan slaapkamers. Ze zijn er in alle soorten en maten, dus een standaard aanpak werkt niet, zeker niet als de ruimte klein en/of onhandig is. Dat geldt ook voor mijn logeerkamer, die ik moest veranderen in een thuis weg van huis voor drie kleine meisjes onder de zes jaar. Met speelgoed, kleding en gadgets voor drie kleine meisjes moest ik unieke slaapplaatsen en veel opbergruimte bedenken om de ruimte optimaal te benutten.

Het beddengoed was een uitdaging om drie meisjes in een kleine ruimte te plaatsen. De enige optie was een stapelbed en met de beperkte ruimte moest ik nog een stap verder gaan en bedden op maat laten maken. Om ze in deze kleine, vierkante kamer te laten passen, moest ik echt creatief worden! Eerst draaide ik de scharnieren van de slaapkamerdeur, zodat hij de andere kant op kon. Daarna bouwde ik een muur in, waardoor een pseudo-gang in de kamer ontstond. Die muur kon dienen als hoofdeinde en ik monteerde de bedladder tegen de muur, zodat elke vierkante centimeter ruimte werd benut.

Omdat kleine meisjes veel spullen hebben, heb ik laden op wieltjes onder het stapelbed geplaatst en een open kast toegevoegd voor extra opbergruimte. In deze slaapkamer met drie meisjes hebben we ook een zitje voor het raam in de muur verwerkt en dat omgeven met opbergruimte.  Verder is er behang aangebracht in een geovorm om een opvallende muur te creëren. Oorspronkelijk zou ik de hele kamer met dit patroon behangen, maar het was beperkt voorradig toen ik het bestelde. Omdat ik verliefd was geworden op het dessin, besloot ik het toch te gebruiken in een kleinere ruimte – vandaar de accentmuur! Ik gebruikte ook stijlvolle verduisterende rolgordijnen; door hun zachte, trapsgewijze ontwerp leek de ruimte groter en luchtiger.

Om het geheel verder te verfraaien is er een wandspiegel zilver als kunstwerk toegevoegd. Door leuke familiefoto’s uit te vergroten en naast de wanspiegel zilver op te hangen, krijgen de kinderen meer persoonlijkheid en een gevoel dat ze erbij horen. De wandspeigel zilver kan ook over de hele lengte aan het einde van de hal worden opgehangen. Hte is functioneel en creëert ook een startbaan voor speeltijd. 

De grootste les van deze make-over is dat je soms echt buiten de gebaande paden moet denken – letterlijk! Als ik bij de vierkante kamer was gebleven, zoals die begon, zou die niet de geweldige persoonlijkheid en functie hebben die deze kamer nu heeft.
Ik vind het geweldig hoe deze ruimte is geworden en de kinderen vinden het ook geweldig – en dat is het belangrijkste. Ik kijk uit naar vele logeerpartijtjes hier en weet dat deze ruimte gemakkelijk met hen mee zal veranderen naarmate ze opgroeien. Ik hoop alleen dat het niet te snel gaat!

stapelbed