24 Wonen
Image default
Verlichting

Stoom de gevel van jouw huis klaar voor de lente!

Hoewel we midden in de winter zitten, kan het geen kwaad om alvast te kijken naar het werk wat je dadelijk moet gaan verrichten als het aankomt op het opfrissen van jouw woning. Ook de gevel speelt hier een belangrijke rol bij, want dit is een gedeelte wat vaak over het hoofd wordt gezien wanneer iemand aan de slag gaat met de tuin.

Daarom gaan wij je helpen om het maximale uit jouw gevel te halen. Hiervoor hebben we een aantal tips verzameld, welke je kunt teruglezen in de blog!

Voordat je begint: Ruim de omgeving rondom jouw gevel op

Als je aan de slag gaat met het opknappen van jouw gevel, is het natuurlijk goed om vooraf aan de slag te gaan met het opruimen van eventueel afval rondom jouw huis. Hiermee bedoelen we natuurlijk zaken als dode bladeren of onkruid, maar ook takken of kleine propjes.

Hierbij is het ook handig om meteen de stoep mee te nemen, waarbij je gebruikt kunt maken van een zogeheten hogedrukreiniger. Hiermee kun je het gros van zaken als modder en losliggend zand.

Knap de gevel op zodat het huis weer piekfijn oogt

Uiteraard is het ook belangrijk dat de buitenkant van het huis goed oogt, vooral als je de rest al hebt opgeruimd. Daarom is het goed om te kijken naar de huidige staat van jouw gevel, zoals afgebrokkelde stenen, verf wat is beschadigd of een eventuele klimop die wel ingekort kan worden.

Hierbij wil je natuurlijk gebruik maken van de juiste middelen, dus zorg ervoor dat je een goede ladder bij de hand hebt, zodat je jouw kozijnen gemakkelijk kunt bereiken. Een nieuw likje verf doet namelijk wonderen, nadat je de oude resten hebt verwijderd natuurlijk.

En wat betreft het schoonmaken van de gevel? Hiervoor kun je gebruik maken van dezelfde hogedrukreiniger die je voor de stoep hebt gebruikt. Zo kun je jouw gevel gemakkelijk schoonmaken, zonder dat je constant op de ladder hoeft te klimmen.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om jouw gevel in de schijnwerpers te zetten met behulp van gevelverlichting. Deze lampen staan bekend om het verre bereik van het licht en de lange branduren, waarbij het laatste voornamelijk belangrijk is omdat men de lampen vaak de hele nacht laat branden. Deze modellen kom je natuurlijk tegen in ontzettend veel verschillende vormen en maten, waarbij de meeste voorzien zijn van een IP65 waterafstotende coating.

Richt jouw verlichting alleen op de gevel, maar pak meteen de hele voor- of achtertuin mee!

Uiteraard wil je jouw nieuwe LED verlichting niet alleen op de gevel van het huis zelf richten. De kans is namelijk groot dat er ook een tuin aanwezig is, wat ook wel verlichting kan gebruiken. Denk hierbij aan een schutting die je kunt voorzien van extra lampen, spots om in de grond te steken of verschillende grotere lampen om in de tuin te plaatsen.

Daarom is het ook belangrijk om naar de juiste buitenverlichting te kijken. Er zijn namelijk ontzettend veel elementen om naar te kijken, als de wattage van het licht of de mogelijkheid om kleur te gebruiken.