24 Wonen
Image default
Aanbiedingen

Vind jouw perfecte vloer

Een home make-over vraagt natuurlijk ook om een nieuwe vloer. In de bouwmarkten en online op het internet zijn er allerlei verschillende soorten vloeren te vinden. De keuze is zo reuze dat je keuzestress er niet beter op wordt. Om je een handje te helpen bij het vinden van jouw perfecte vloer, geven wij je in deze blog een aantal verschillende soorten vloeren en de voor- en nadelen van elk type.

Tapijt

Om te beginnen met lekker warm en zacht tapijt. Tapijt is een zeer populaire vloerbedekking, vooral in slaapkamers en woonkamers. Het is zeer comfortabel om op te lopen en kan veel isolatie aan een kamer toevoegen. Daarnaast is tapijt verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en stijlen, zodat je gemakkelijk iets kunt vinden dat bij jouw interieur past. Ook is deze vloersoort relatief eenvoudig te installeren en vergt het niet veel onderhoud. Een nadeel is wel dat tapijt moeilijk schoon te maken kan zijn, vooral als er vlekken op komen.

Tegels

Tegels zijn een klassieke keuze voor vloeren en zijn in veel huizen te vinden. Tegels zijn zeer duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, waardoor ze ideaal zijn voor keukens en badkamers. Bovendien, tegels komen in een breed scala van kleuren en stijlen, zodat u gemakkelijk iets vinden om uw decor te passen. Deze vloer kan echter koud en hard zijn, wat niet ideaal is voor slaapkamers of woonkamers. Ook kan dit type vloer moeilijk te installeren zijn en vergt het meer onderhoud dan andere soorten vloeren.

Houten vloeren

Houten vloeren zijn een klassieke keuze voor vloeren die nooit uit de mode raken. Ze geven een warme en knusse uitstraling aan je leefruimte. Deze vloer zal bij elke interieurstijl prachtig staan, voor een Scandinavische inrichting is een warmere hout tint perfect. Houd je meer van strak en modern? Dan is een koele houttint met een grijze wash een aanrader.

PVC vloer

PVC-vloeren zijn synthetische materialen die eruit zien als hout of steen. Dit type vloerbedekking  is ideaal voor keukens en badkamers. En nog eens te vinden in allerlei soorten en maten, van een tegel patroon tot aan een houtlook. Een PVC vloer is een vloer waar je alle kanten mee op kan. Benieuwd naar meer informatie? Laminaat plaza staat je graag te woord.

 

https://www.laminaat-plaza.nl/