24 Wonen
Image default
Woning en Tuin

Je woning beveiligen

Inbraken in een woning

Ondanks dat de woninginbraken de laatste jaren geleidelijk aan het dalen was, is het toch altijd zeer belangrijk je woning te beveiligen. Er worden veel woningen beveiligd, maar inbrekers bedenken steeds weer andere manieren om binnen te komen. Wanneer je je woning beveiligd met een niet gecertificeerd slot, doet een inbreker er slechts 2 tot 3 minuten over om het slot open te maken. Ondanks dat het aantal woninginbraken ligt daalde, is er nu weer een stijgende lijn. Om te voorkomen dat ze bij je inbreken, kun je een aantal maatregelen nemen.

Maatregelen om het inbreken te voorkomen

Wanneer je een hond hebt, dan zal een inbreker niet gemakkelijk inbreken. Ze willen niet hebben dat de omgeving wordt gewaarschuwd door het blaffen van je hond. Ook het aanbrengen van een verlichting aan je woning, die aangaat als de persoon binnen een bepaalde afstand komt, is veilig. Het aanbrengen van een alarminstallatie is veilig, als hij maar te zien is. Ook wanneer je aangeeft dat je woning wordt beveiligd met een camera zal een inbreker afschrikken. Geeft daarbij wel aan dat alles wordt opgenomen. Daar moet een inbreker namelijk niets van hebben. Zeer belangrijk bij het beveiligen van een woning is het hang en sluitwerk.

Hang en sluitwerk

De meeste inbraken worden gepleegd via een deur of raam. Vaak, als het inbreken via een deur of raam plaatsvindt, zal de deur of het raam niet goed zijn afgesloten. Inbrekers gebruiken ook vaak een schroevendraaier of koevoet om binnen te komen. Zij plaatsen die in de ruimte tussen een deur en kozijn en kunnen, dan de deur opendrukken. De tussenruimte kan afgedekt worden met een metalen strip, zodat er geen koevoet meer gebruikt kan worden. Voor de sloten worden tegenwoordig vaak cilindersloten gebruikt. Dit is beter, dan het gebruik van een gewoon slot. Wanneer je de cilindersloten niet extra beschermd, dan zal een inbreker gebruik maken van kerntrekken. Daarvoor heeft de inbreker een geharde schroef, accu tol en klauwhamer nodig. De geharde schroef wordt in het sleutelgat van het cilinderslot geschroefd en met een klauwhamer wordt het slot afgebroken, waardoor de inbreker naar binnen kan. Het cilinderslot moet dus ook extra beveilig worden. Door een kerntrekbeveiliging te gebruiken, wordt het een stuk veiliger. Een kerntrekbeveiliging bestaat uit een stalen slotplaat, die de cilinder afschermt. Aan de buitenzijde kan de slotplaat niet worden verwijderd en deze omvat de cilinder van het slot. De inbreker zal het slot niet stuk kunnen maken. Zorg dat een goede beveiliging door een vakman wordt aangebracht.

 

https://mc-cilinder.nl/product-categorie/specifieke-cilinder/cilinderslot/