24 Wonen
Image default
Woning en Tuin

Een duikelrek brengt veel plezier

Een duikelrek nodigt kinderen direct uit om koppeltje te duiken, voorwaarts of achterwaarts. Toch is dit niet iets dat ze zomaar onder de knie krijgen. Het ontbreekt de kinderen vaak nog aan de kracht én het lef, want spannend is het zeer zeker om boven de grond te duikelen aan een stang. Toch is een duikelrek erg leuk om in je eigen achtertuin te hebben. Het heeft ook niet veel ruimte nodig, dus een prima speelattribuut, zelfs voor in een kleine achtertuin.

Een duikelrek ook voor jonge kinderen

De duikelrekken van de Speeltoestel Koning zijn al geschikt voor kinderen van ongeveer 3 jaar. Uiteraard kunnen ze op die leeftijd nog niet geheel zelfstandig duikelen, toch kunnen ze er al wel een heleboel andere kunstjes mee uitvoeren. Kunstjes die goed zijn voor de motoriek. Alleen al eraan hangen is een goede krachtige oefening voor ze. Zijn ze moe geworden van al die kunstjes? Dan bouw je er heel eenvoudig toch een tent van? Laken erover, iets zwaars op de randen van het laken en het rust plekje is in een handomdraai klaar.

Duikelen voor oudere kinderen

Kinderen ontwikkelen allemaal op hun eigen tempo. Het is dan ook zeker niet iets om je zorgen over te maken als je kind op een bepaalde leeftijd nog niet kan duikelen. Sommige kinderen kunnen dat pas als ze een jaar of 10 zijn omdat ze dan voldoende kracht in hun armen hebben. Anderen zijn weer wat sneller in die ontwikkeling en kunnen dat al vanaf een jaar of 6 geheel zelfstandig op een laag duikelrek. Vooral niet opgeven en doorzetten en veel oefenen helpt hen om uiteindelijk die lang gekoesterde draai aan het duikelrek te maken.

Kunstjes om te doen op een duikelrek

Uiteraard is voorwaarts of achterwaarts duikelen één van de kunstjes die een kind graag wil uitvoeren. Hebben ze dit eenmaal goed in de benen, zullen ze zichzelf gaan uitdagen door bijvoorbeeld zijwaarts te gaan duikelen, met twee handen vast of zelfs één hand vasthouden. Ze kunnen zich laten hangen en via een handstand het duikelrek verlaten. Duikelen met je handen achter je knieholtes en maar zwieren en zwaaien als echte klimaapjes.