24 Wonen
Image default
Woning kopen

Huis verkopen zonder makelaar en via een notaris

Iedereen kent de klassieke manier om een huis te verkopen: een makelaar inschakelen. Hier komen er wel extra kosten bij die de opbrengst van de verkoop drukken. U kan er altijd voor kiezen om uw huis zelf te verkopen, maar vaak brengt dit veel stress met zich mee. U moet dan instaan voor alle administratie en planning. Een goed alternatief is misschien wel uw huis verkopen zonder makelaar en via een notaris.

Hoe verkoop ik mijn huis via de notaris? 

Bij de verkoop van een woning komt er altijd een notaris aan te pas. Vaak is dit pas op het einde om de verkoop legaal te finaliseren. Maar wat als u ervoor kiest om vroeger met een notaris in zee te gaan? En hoe gaat dit in zijn werk? Ten eerste neemt de notaris  al het administratief werk van u over. U hoeft dus niet langer in te zitten met paperassen. Wanneer u ervoor kiest uw huis te verkopen via een notaris heeft u twee opties waaruit u kan kiezen:

  • Verkoop uit de hand
  • Verkoop bij opbod

Beide manieren zijn compleet anders, maar welke manier past het best bij uw noden? Dit kan u beslissen in samenspraak met uw notaris.

Hoe verkoop ik mijn huis zonder makelaar? 

Een huis verkopen zonder makelaar is geen utopie. Heel wat mensen twijfelen nog om hun huis te verkopen zonder makelaar, maar dat is eigenlijk niet nodig. Via de hedendaagse technologie heeft u genoeg tools in handen om uw woning onder de aandacht te brengen. En mits wat opzoekingswerk en tijd kan u ook de administratie zelf afhandelen. Uw huis verkopen zonder makelaar is minder intensief en is voor velen financieel beter.

Uw woning aan een gespecialiseerd bedrijf verkopen kan een alternatief zijn. U werkt dan zonder makelaar en verkoopt uw huis aan een partij die u ongeacht de situatie meteen een vrijblijvend bod doet. Op deze manier haalt u niet altijd het onderste uit de kan, maar u realiseert wel een vlotte verkoop van uw huis zonder makelaar.

Bespaar op de commissie

Wil u uw huis alsnog verkopen via de notaris, dan kan dat, maar houd dan wel rekening met de kosten. Net als bij een verkoop via een makelaar kunnen die aardig oplopen. Eigenlijk is het zonde van het geld want deze tussenpartijen scheppen in principe weinig meerwaarde. Ze kosten u flink wat commissie, maar als u over een fraaie woning beschikt kan u veel makkelijker uw woning verkopen.

 

https://www.sneluwhuisverkopen.be