24 Wonen
Image default
Woning kopen

Een huis verkopen begint met een gratis schatting

Een woning, een villa, of een appartement gaan verkopen is geen kleine beslissing. Er is vaak heel wat geld mee gemoeid en er moet van alles in orde gebracht worden. Maar hoe verkoop je nu je woning? Wel, alles begint met een gratis schatting. Een gratis schatting van vastgoed laat je door een vastgoedmakelaar uitvoeren. Hier zijn geen voorwaarden aan verbonden en het geeft je meteen een perfect beeld van de waarde van je vastgoed.

Gratis schatten als prospectie

Een gratis schatting kan je niet door iedereen laten uitvoeren. Deze die het wel aanbieden, gebruiken het gratis schatten van vastgoed vaak als prospectietool om nieuwe panden binnen te halen. Een huis verkopen is meestal geen probleem voor professionele makelaars, maar het binnenhalen van panden is wel een kunst. Door jouw woning gratis te schatten hebben ze een voet tussen de deur en hopen ze dat ze jouw woning mogen verkopen. Uiteraard kan dit de uiteindelijke beslissing zijn, maar je bent tot niets verplicht na een uitgebreid schattingsrapport.

Meer dan enkel het verkopen van je huis

De tijd dat makelaar enkel je huis verkocht is al lang achter de rug. Het zijn nu echte vastgoedpartners geworden die je volledig ontzorgen. Een moderne makelaar zorgt voor een gerichte strategie om je huis te verkopen, regelt de administratie en levert een full-service aanpak. Moet er eerst wat gerenoveerd worden of moet het interieur gestyled worden? Je makelaar regelt het. Zo verkoop je je huis aan de prijs die jij wenst en verdien je de kosten van je makelaar snel terug. Een kwalitatieve makelaar werkt ook in alle transparantie.

Door een voorafgaande schatting van je huis te maken die rekening houdt met heel wat factoren zoals het renovatiepotentieel en de mobiscore. Bovenop de locatie zijn deze twee factoren heel erg belangrijk geworden en spelen een grote rol bij het bepalen van de waarde van je woning. Veel mensen laten meer en meer de wagen aan de kant staan en dan is een hoge mobiliteitsscore een belangrijk voordeel die de waarde van de woning mede verantwoordt.

Bezit je pand unieke eigenschappen, dan heeft dit ook impact op de waarde. Heel wat mensen kiezen bewust voor een woning met karakter of in een specifieke bouwstijl.

Kortom, het werken met een makelaar bij het verkopen van je woning mag dan wat duurder zijn, het bezorgt je wel een pak minder stress. Bovendien wordt de woning vaak sneller en duurder verkocht. Een samenwerking met een erkend vastgoedmakelaar moet je dan ook zien als een investering en niet als een kost.

https://www.mvastgoed.be/nl/gratis-schatting