24 Wonen
Image default
Tuin en buitenleven

Biologische bestrijding voor je akker of moestuin

Moestuinen zijn een geweldige manier om middelen voor jezelf te verschaffen of te verkopen en winst te maken. Maar een moestuin beginnen is niet eenvoudig. Je zult veel dingen moeten leren en bestuderen om je eigen moestuin of boerderij te starten en draaiende te houden. Dingen zoals beslissen op welk land je het beste kunt beginnen met het planten van je gewassen, het plannen van een irrigatiesysteem voor je boerderij, alles leren over biologische bestrijding om plagen op afstand te houden, en er is nog veel meer kennis nodig als je succesvol wilt zijn in het starten van je eigen boerderij. Het financiële onderwerp van het starten van een eigen akkerbouwbedrijf staat pas op de tweede plaats bij de belangrijkste dingen die je moet leren. De meest voor de hand liggende en belangrijkste kennis die je moet verwerven, is hoe je een akkerbouwbedrijf of moestuin op de juiste manier plant en beheert. Je kunt echter een specialist inhuren om dat voor je te doen, maar als je het land zelf kent en hoe de dingen werken, zal dat een groot verschil maken voor het succes van je akkerbouwbedrijf.

 

Omgaan met plagen

Plagen zijn een van de meest verwoestende rampen die zich op een akkerbouwbedrijf kunnen voordoen. Als je een plaag tegenkomt en je weet niet hoe je deze moet bestrijden, zal je boerderij al snel onbruikbaar worden. Dit kost je kostbare tijd en geld. Gewoonlijk zijn sommige stappen die boeren gebruiken om plagen tegen te gaan, het gebruik van aaltjes tegen engerlingen. Natuurlijk moet je weten wat de juiste stappen zijn om deze parasieten toe te passen, want als je deze organismen gewoon op je akkerbouwbedrijf of moestuin toepast zonder er iets over te weten, kan het meer kwaad dan goed doen voor je planten. De beste manier om plagen aan te pakken is er iets aan doen voordat het zelfs maar begint. Voorkomen is altijd beter dan het vinden van een remedie of een oplossing, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over de schade die de plaag al heeft aangericht.

 

Beslissen wat te planten

Het is belangrijk om eerst te bepalen welk gewas je wilt planten. Als je een beginner bent, kun je het beste beginnen met iets eenvoudigs om te planten en te verzorgen. Naarmate de seizoenen verstrijken, leer je en doe je waardevolle kennis op over landbouw. Dit zal je op zijn beurt helpen om meer soorten gewassen te planten, zodat je een beetje diversiteit toevoegt in de gewassen die je plant. Enkele van de voorgestelde gewassen die je gemakkelijk kunt verbouwen zijn okra, zonnebloemen, pompoenen, boerenkool, bonen en zoete aardappelen.