24 Wonen
Image default
Tuin en buitenleven

​​7 kenmerken om rekening mee te houden om een trampoline te kiezen.

Je hebt kinderen en een mooie tuin. De kinderen spelen bij vriendjes op de trampoline in de tuin en willen vervolgens ook graag een trampoline thuis. Dit lijkt je wel wat, maar er zijn zoveel verschillende trampolines. Waar moet je nu allemaal rekening houden bij het kiezen van een trampoline? Hieronder staan zeven kenmerken beschreven waarmee je rekening kan houden bij de keuze van de trampoline.

Waar moet je op letten?

  1. Kleur: blauw, geel, groen, rood, roze, zwart; trampolines zijn in verschillende kleuren leverbaar. Met verschillende kleuren wordt de buitenste rand van de trampoline bedoeld die over de veren heen zit. Het springnet aan de binnenkant is nagenoeg bij elke trampoline zwart.
  2. Vorm: trampolines zijn rond verkrijgbaar en in rechthoek. De rechthoekige trampoline is voor de meer gevorderde springer en de ronde trampoline is meer voor spelenderwijs gebruik.
  3. Grootte: vooral ronde trampolines zijn in heel veel verschillende formaten beschikbaar. Bij de rechthoekige trampolines is de keuze hieruit minder groot. Daarnaast zit er ook maatverschil in de grootte van de veren en de buitenste rand van de trampoline.
  4. Ingegraven trampoline: een trampoline kan ingegraven worden in de tuin. Deze trampoline is nagenoeg gelijk met de grond. Er moet alleen even op de rand gestapt worden. Deze ligt net iets hoger dan de grond.
  5. Groundlevel trampoline: deze trampoline is ook ingegraven, maar ook echt op gelijke hoogte met de grond.
  6. Op poten: trampolines zijn ook op poten verkrijgbaar. Deze trampolines zijn verhoogd. Soms heb je hiervoor een opstapje of trapje nodig. Het voordeel hiervan is dat de trampoline overal in de tuin geplaatst kan worden.
  7. Veiligheidsnet: bij een ingegraven of groundlevel trampoline is een veiligheidsnet een optie. Bij een trampoline op poten wordt een veiligheidsnet vrijwel altijd standaard meegeleverd. Dit is voor de veiligheid van de gebruiker. Let altijd goed op dat het net goed gesloten is tijdens gebruik!

Samengevat

Om een trampoline te kiezen, zijn er dus veel verschillende kenmerken van de trampoline waaruit gekozen kan worden. Er is veel informatie beschikbaar, zodat een goede keuze van trampoline gemaakt kan worden en de voor- en nadelen goed tegenover elkaar gezet kan worden. Zo is er voor iedereen, naar ieders wens, een trampoline verkrijgbaar.

Bron: Trampoline Koning