24 Wonen
Image default
Tuin en buitenleven

Zorg voor voldoende rust gedurende de dag

Als je het druk hebt, is het moeilijk om tijd te vinden om te rusten. Zelfs één uur meer slaap per nacht kan een grote invloed hebben op uw geestelijke en lichamelijke gezondheid. Goed uitgerust blijven is essentieel om gezond en gelukkig te blijven, maar het kan een uitdaging zijn om tijd vrij te maken voor rust in uw overvolle agenda. Hier zijn vijf tips om gedurende de dag meer te rusten.

Maak van je slaapkamer een vluchtoord, geen plek om te werken

Dit lijkt een voor de hand liggende tip, maar velen van ons werken vanuit hun bed. Weersta de verleiding om na het eten meteen naar uw slaapkamer te gaan als u moe bent. De beste manier om uit te rusten is in een rustige, donkere kamer zonder onderbrekingen. Als u niet binnen twintig minuten nadat u bent gaan liggen kunt slapen, sta dan op en doe iets anders totdat u klaar bent om naar bed te gaan. Dit geeft uw lichaam de tijd om te ontspannen en zich voor te bereiden op de slaap.

Eet niet laat op de avond

Laat op de avond eten kan een aantal spijsverteringsproblemen veroorzaken, zoals brandend maagzuur en indigestie. Het kan ook leiden tot gewichtstoename en vermoeidheid, waardoor het moeilijker wordt om voldoende te slapen.

Rust overdag ook uit in uw tuin

De buitenwereld is mooi en heeft ook een kalmerend effect. Tijdens de lunchpauze naar de tuin gaan of ’s avonds een wandeling maken kan wonderen doen voor je mentale gezondheid. Uitrusten in de natuur is een manier om gedurende de dag meer rust te krijgen, zelfs als je ’s nachts geen tijd hebt om een uurtje langer te slapen.

Een heerlijke loungeset van Eurofleur Tuincentrum helpt je daarbij.

Probeer geur therapie

1. Leg je vast op een slaapschema: Je kunt jezelf niet dwingen om naar bed te gaan, maar je kunt wel een specifieke tijd instellen voor wanneer je moe begint te worden. Herinner je je dat gevoel van echt moe zijn? Dat kun je gebruiken als richtlijn voor wanneer je naar bed moet gaan.

2. Schermen uitzetten: Dit is een vrij logische, maar het is het vermelden waard omdat het vaak over het hoofd wordt gezien in de drukte van de dag-tot-dag. Het is belangrijk om uw schermen minstens een uur voordat u naar bed gaat uit te zetten, omdat ze blauw licht uitstralen, waardoor uw hersenen denken dat het nog steeds dag is. Dit soort licht zorgt ervoor dat onze hersenen cortisol (het stresshormoon) vrijgeven en niet melatonine (het slaaphormoon).

3. Sta vroeg op: De beste manier om meer slaap te krijgen is door minder tijd in bed door te brengen! Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die vroeger op de dag actief zijn, later een betere slaapkwaliteit hebben omdat ze al vermoeider zijn en klaar voor het slapengaan.

4. Doe dutjes: Als je het gevoel hebt dat je overdag geen tijd hebt voor een dutje, plan er dan een voor na lunchtijd of na etenstijd, zodat het je nachtrust niet in de weg staat. Overdag een dutje doen helpt u vermoeidheid tegen te gaan en zorgt ervoor dat u ’s nachts nog beter slaapt! Als u dit doet, probeer dan niet na 16.00 uur een dutje te doen, anders gooit u uw circadiane ritme door de war en wordt het moeilijker voor

Doe korte dutjes en beweeg regelmatig

Er zijn veel voordelen verbonden aan het nemen van een korte powernap gedurende de dag. Neem een paar minuten de tijd om op bed te liggen of maak een wandeling rond het kantoor. U kunt ook in uw auto een dutje doen als u vastzit in het verkeer. Uw lichaam zal u dankbaar zijn voor deze snelle pauze. Actief blijven is essentieel om goed uitgerust te blijven, niet alleen tijdens uw workouts maar de hele dag door. Als u tijd hebt, loop dan een rondje om het kantoor of ga om de 20 minuten van de ene taak naar de andere. Zelfs al is het maar 20 minuten, dit zal uw geest stimuleren en u wakker en alert houden.

https://www.eurofleur.nl