24 Wonen
Image default
Tuin inrichting

Uw gids voor de helende werking van water

Water lijkt misschien een onwaarschijnlijke bron van genezing, maar het is eigenlijk ongelooflijk krachtig. Water heeft vele eigenschappen die het een uitstekende natuurlijke remedie maken voor een aantal aandoeningen. Het menselijk lichaam bestaat voor 70% uit water, en we hebben drinkwater nodig om te overleven. Water is niet alleen essentieel om ons lichaam goed te laten functioneren, maar ook om gifstoffen uit ons lichaam te verwijderen en stress te verminderen. Lees verder om te ontdekken waarom water zo belangrijk is voor je gezondheid, de verschillende eigenschappen van water als genezend middel, en hoe je de genezende krachten van water in je eigen leven kunt inzetten. 

Wat is water?

Water is een chemische verbinding die bestaat uit waterstof en zuurstof. Het is aanwezig in alle levende wezens en komt op de planeet Aarde voor in drie vormen: vloeibaar, vast (ijs), en gas (in de vorm van waterdamp).

De voordelen van drinkwater

In onze maatschappij wordt ons voortdurend verteld dat we meer water moeten drinken. Daar is een goede reden voor. Het drinken van water helpt uw lichaam bij het afvoeren van gifstoffen en kan stress verminderen. Het drinken van water helpt ook bij de spijsvertering door ervoor te zorgen dat het voedsel soepel door het spijsverteringskanaal gaat. Het houdt je ook gehydrateerd en kan je zelfs helpen gewicht te verliezen door je een vol gevoel te geven.

Hoe kan water helend zijn?

Er zijn vele manieren waarop water een helend element is. Water kan pijn verlichten en ontstekingen verminderen bij aandoeningen als artritis. Het kan ook helpen bij allergieën en verkoudheid, het lichaam ontgiften en verlichting bieden bij stress.

Ontspan in een heerlijk buitenbad

Een van de vele helende eigenschappen van water is het vermogen om stress te verminderen. Je kunt een natuurlijke remedie gebruiken door in een jacuzzi of hot tub in je tuin te gaan zitten en je ogen te sluiten. Het rustgevende geluid van het water onderdrukt achtergrondgeluiden, waardoor een rustige omgeving ontstaat die u helpt te ontspannen en uw zorgen te vergeten.

Het Outlet Tuincentrum heeft een grote collectie jacuzzi’s en hot tubs.

Conclusie

Water is een essentieel element voor de gezondheid en het welzijn van de mens. Het is de enige stof die in contact komt met elk afzonderlijk systeem in je lichaam en het is zo belangrijk voor onze overleving. Er zijn veel manieren waarop je water kunt gebruiken om je gezondheid te verbeteren, van er meer van drinken tot het gebruiken als een schoonheidsproduct.

http://www.tuincentrumoutlet.com