24 Wonen
Image default
Tuin winkels

Ga naar buiten: 5 redenen waarom je meer buiten zou moeten zitten

Mensen hebben een aangeboren behoefte om zich met de natuur te verbinden. Studies tonen aan dat tijd doorbrengen in de buitenlucht meetbare voordelen heeft voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Dit wordt meestal aangeduid als “buiten zijn” of “frisse lucht krijgen”. Het is niet alleen verfrissend, maar het helpt ons ook onze geest en lichaam te resetten. Hier zijn redenen waarom je meer tijd buiten zou moeten doorbrengen op uw tuinmeubelen:

Verhoog uw vitamine D door buiten te leven

Een van de bekendste voordelen van tijd doorbrengen in de buitenlucht is de inname van vitamine D. Vitamine D kan depressie, diabetes en kanker helpen voorkomen. Het is ook essentieel voor de opbouw van sterke botten en het voorkomen van vallen bij oudere volwassenen.

Afspreken met vrienden of familie

Er zijn veel voordelen aan tijd buiten doorbrengen. Maar een voordeel dat er voor mij uitspringt is de mogelijkheid om samen te komen met vrienden of familie. Als je buiten bent, is het gemakkelijker om dingen te doen en te delen in het moment. Of je nu een wandeling maakt, een partijtje tennist of picknickt, er zijn zoveel mogelijkheden om speciale momenten te delen.

Dichter bij de natuur zijn. Ik denk dat tijd buiten doorbrengen ook belangrijk is omdat we een aangeboren behoefte hebben om ons met de natuur te verbinden. Studies tonen aan dat omringd zijn door bomen of andere natuurlijke landschappen het stressniveau verlaagt en het humeur verbetert. Als je te veel tijd binnenshuis doorbrengt, kan dat mensen het gevoel geven dat ze verstikt en angstig zijn. De uitgestrektheid van de natuur geeft ons rust, comfort en geluk.

Energie krijgen van de zon Een andere reden waarom ik denk dat het belangrijk is om meer tijd buiten door te brengen is omdat het ons energie geeft van de zon! Dat klinkt als een grote bewering, maar studies tonen aan dat slechts 10 minuten buiten in fel zonlicht je stemming en energieniveau aanzienlijk kan verhogen. Het is ook belangrijk omdat we meestal beter slapen als we overdag buiten zijn geweest – zelfs als we niet actief zijn geweest! De blootstelling aan licht helpt ons lichaam om de melatonineproductie te reguleren, die onze slaap-waakcyclus (ook wel circadiaan ritme genoemd) regelt. Het koesteren van onze creativiteit Het is aangetoond dat tijd buiten doorbrengen ook de creativiteit voedt! Tijd doorbrengen in de natuur verhoogt je vermogen om met nieuwe ideeën te komen door je

Helpt u te ontspannen en op te laden

Tijd buiten doorbrengen helpt ons te ontspannen en op te laden. De natuur biedt een gevoel van vrede en rust, wat kan helpen stress en angst te verminderen. Dit is de reden waarom veel mensen het moeilijk vinden om te slapen als ze de hele dag binnen zijn geweest. Buiten zijn helpt u om uw dagelijkse dosis vitamine D binnen te krijgen, wat essentieel is voor uw algehele gezondheid en geestelijk welzijn.

Conclusie

Tijd buiten doorbrengen is belangrijk voor een gezonde levensstijl. Er zijn veel voordelen verbonden aan buiten zijn, zoals geestelijke en lichamelijke gezondheid. Meer tijd buiten doorbrengen kan je helpen om je verfrist te voelen en je geest en lichaam te resetten. 

http://www.detuinwinkelonline.nl