24 Wonen
Image default
Tuin en buitenleven

8 redenen om ja te zeggen tegen de Weber houtskool BBQ

De geur van een barbecue roept bij de meesten van ons herinneringen op. Voor sommigen zijn die herinneringen aan barbecues in de kindertijd met vrienden en familie. Voor anderen zijn ze van zomers gevuld met werk BBQ’s en school huis feesten. De geur van houtskool en brandend hout is genoeg om iedereen terug te voeren naar hun zorgeloze zomers. Maar hoeveel mensen hebben thuis een barbecue? Heeft u er een? Wordt hij regelmatig gebruikt? Of gebruik je hem maar één keer per zomer of zo? Als dat laatste het geval is, dan dagen wij u uit om uw antwoord te heroverwegen want er zijn genoeg redenen waarom de Weber Houtskool BBQ iets is dat het hele jaar door in uw achtertuin zou moeten staan.

 

Het is veelzijdig en handig

Een van de grootste voordelen van een BBQ is dat je hem op zoveel verschillende manieren kunt gebruiken. U kunt vlees, vis, groenten en alternatieve eiwitten zoals tofu en tempeh grillen. Je kunt ook bakken op de BBQ. Het enige wat je echt niet kunt doen is bakken. Grillen werkt het beste met dikkere stukken vlees die zijn gemarineerd en/of gekruid. Gegrilde groenten zijn ook heerlijk en gezond en zijn ideaal voor als je gasten ontvangt en ze in je menu wilt opnemen. Frituren is het beste voor dingen als vis, groenten en alternatieve eiwitten. Het is ook een geweldige manier om uw ecologische voetafdruk te verkleinen, omdat u niet zoveel olie hoeft te gebruiken als bij het grillen van deze gerechten.

 

U steunt lokale producenten

De houtskool BBQ bestaat al eeuwen en wordt over de hele wereld gebruikt om op te koken. De smaken van grillen op houtskool zijn onovertroffen, en het proces is eenvoudig: leg de houtskool op een rooster, steek de houtskool aan, en leg het eten op het rooster. Er zijn veel voordelen aan het gebruik van houtskool bij het grillen. Het is minder duur dan propaan, en het brandt langer en heter dan aardgas. Houtskool is ook 100% natuurlijk, en terwijl propaan en aardgas worden gemaakt van aardolie, wordt houtskool gemaakt van bomen die jaarlijks worden geoogst.

 

Het geeft een heerlijke smaak

Wanneer je een BBQ gebruikt, ben je eigenlijk je eten aan het grillen. Hoewel er veel verschillende manieren zijn om dit te doen, is de smaak het belangrijkst. En gelukkig zijn de smaken die van een houtskool BBQ komen onverslaanbaar. De smaak heeft alles te maken met de manier van koken. Houtskool grillen maakt gebruik van methoden die een heerlijke rokerige smaak produceren. Er zijn veel verschillende smaken die afkomstig zijn van grillen op houtskool. Elke regio van het land heeft verschillende soorten houtskool die ze gebruiken, wat een andere smaak oplevert.

 

het is heel gezond

Dit is misschien verrassend, maar grillen op houtskool is eigenlijk heel gezond. Als voedsel wordt gegrild is het gezonder dan wanneer het wordt gebakken of gefrituurd. De hoge temperaturen van het grillen op houtskool kunnen de sappen en de smaak van het voedsel goed vasthouden. Al het voedsel dat u op een houtskoolgrill bereidt, is gezonder dan wanneer u het op andere manieren zou bereiden. U kunt gezondere versies van uw favoriete gegrilde gerechten maken door minder olie dan normaal te gebruiken.

 

het is zeer zuinig in gebruik

Houtskool is zeer zuinig in gebruik. Dit geldt vooral in vergelijking met het gebruik van barbecues en grills die op gas werken. Op de lange termijn is houtskool goedkoper dan propaan en aardgas. Als u voorzichtig bent, kunt u dezelfde zak houtskool voor meerdere kookgelegenheden gebruiken. Als u een goede kwaliteit houtskool aanschaft, kunt u deze ook gebruiken om uw vuurplaats in de achtertuin te starten.

 

het is goed voor het milieu

Als u houtskool gebruikt om uw eten te koken, helpt u uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Houtskool is de meest milieuvriendelijke manier om uw eten te grillen en is een schone brandstofbron. De smaakstoffen in uw eten zullen ook natuurlijker en puurder zijn. Weber houtskool BBQ’s zijn een geweldige manier om uw CO2-voetafdruk te verkleinen. U kunt de hoeveelheid houtskool die u gebruikt zelf bepalen. Dit is anders dan bij een BBQ die op gas werkt, waar u niet veel controle hebt over de hoeveelheid gas die wordt gebruikt. Eerlijke waarschuwing: houtskool heeft een geur die aan uw handen en kleren kan blijven hangen. Het is echter een kleine prijs om te kunnen genieten van heerlijk, gezond, milieuvriendelijk grillen.

 

Hoe koop je de beste houtskool BBQ-grill?

Als u op zoek bent naar een houtskoolgrill, zijn er een paar dingen die u moet overwegen. U wilt iets dat gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken is, maar u wilt ook uw kosten laag houden. Als u op zoek bent naar een houtskoolgrill, moet u op een paar dingen letten. De eerste is de kostprijs. Hoeveel bent u bereid uit te geven aan uw grill? Het tweede is de grootte. Deze twee factoren zullen u helpen uw opties aanzienlijk te beperken. Als u niet zeker weet waar te beginnen, raden wij u de Weber Houtskool BBQ aan. Dit is een van de meest populaire merken en biedt een verscheidenheid aan grills om elk doel te dienen.

https://www.gardencenterwemmel.be/weber-bbq-store-gasbarbecues