24 Wonen
Image default
Badkamer en toilet

Verstoppingen in je sanitair

Niet is vervelender dan een verstopping in je sanitair. Helaas is het een probleem wat regelmatig voorkomt. Als het gebeurt, komt het eigenlijk nooit op een goed moment. Als je bijvoorbeeld het toilet wilt doortrekken of net een douche wilt nemen. Naast dat het lastiger zal worden om het sanitair te blijven gebruiken, zullen de verstoppingen vaak leiden tot een nare stank. Om nog maar te zwijgen over de overstromingen die kunnen ontstaan! Gelukkig zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen om verstopping te voorkomen. Kijk ook eens op: ontstoppingsdienst Antwerpen.

Het toilet

Als er vies water omhoog komt bij het doorspoelen van het toilet, dan is hij verstopt. Er zijn een aantal manieren waarmee je de kans op verstopping kunt verkleinen. Het is goed om te letten op het gebruik van toiletpapier. Gebruik er niet te veel van. Bij te grote hoeveelheden toiletpapier vergroot je de kans op een verstopping. Gebruik regelmatig een wc-ontstopper, vooral wanneer het water minder goed wegloopt. Voor meer informatie kijk op: Wc ontstopping Antwerpen.

Preventieve maatregelen

Laat ook je afvoer preventief doorspuiten. Zo zorg je ervoor dat beginnende verstoppingen geen kans meer krijgen om zich te ontwikkelen tot een serieuze verstopping. Ontstop regelmatig je afvoer met een ontstopper. Probeer dit eens in de zoveel maanden te doen. Als dit weinig uit te lijkt te halen, dan kun je gebruik maken van een ontstoppingsmiddel. Zorg ervoor dat je gootsteen over een zeefje beschikt, zodat etensresten opgevangen worden bij het doen van de afwas. Zo verklein je de kans op een verstopping. Plaats daarnaast een bladvanger over de regenpijpen. Dit zorgt ervoor dat grote hoeveelheden bladeren niet in de afvoer kunnen stromen.

Reinig regelmatig het sanitair en zorg voor schone goten

Zorg ervoor dat je alles geregeld schoonmaakt. Door regelmatig schoon te maken, kunnen kleine verstoppingen voorkomen worden. Kleine verstoppingen kunnen leiden tot grote verstoppingen. Reinig dus regelmatig (maandelijks of wekelijks) het afvoerputje door haren en andere rotzooi te verwijderen. Je doet er goed aan om maandelijks de vaatwasser en wasmachine te reinigen. Deze apparaten worden veelvuldig gebruikt en er blijven vaak zeepresten achter in de leidingen. Reinig deze machines door maandelijks de afvoer van de machines door te spoelen met heet water. Ook is het belangrijk om de goten aan je woning iedere herfst en winter schoon te maken. Hierdoor zal het water soepel door de afvoer blijven stromen.

https://rioolteam.be/