24 Wonen
Image default
Tuinieren

De allerbelangrijkste gids voor het kiezen van uw eerste (of volgende) goede wijn

Als het om wijn gaat, zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Van het soort druif tot de regio waar hij verbouwd wordt, zijn er een aantal factoren die uw beslissing beïnvloeden bij het kiezen van een fles. Als u nieuw bent in de wereld van de goede wijn of gewoon op zoek bent naar een aantal suggesties, dan hebben wij voor u deze gids voor het kiezen van uw eerste (of volgende) goede wijn. Met de tips van insiders uit de sector en de aanbevelingen van experts zullen deze tips u helpen uw weg te vinden in de wereld van de goede wijn en uw volgende favoriete rode of witte wijn te ontdekken.

Wat maakt een goede wijn?

Als het om wijn gaat, zijn er veel factoren die een rol spelen bij het maken van een goede fles. Een van de belangrijkste factoren is de druif. De soort druif beïnvloedt de smaak en de stijl van de wijn. Sommige mensen geven de voorkeur aan wijn gemaakt van Cabernet Sauvignon-druiven, terwijl anderen genieten van wijnen gemaakt van Riesling-druiven. De regio waar de druif is verbouwd, is ook van invloed op de smaak van de wijn. Zo brengen verschillende regio’s verschillende wijnstijlen voort als gevolg van het klimaat en de samenstelling van de bodem.

Ook het klimaat speelt een grote rol in wat een goede fles wijn oplevert: temperatuur, vochtigheid, regenval, duur en intensiteit van het zonlicht hebben allemaal een effect op hoe de wijngaard groeit. Dit betekent dat dezelfde druiven twee totaal verschillende wijnen kunnen opleveren, afhankelijk van de vraag of ze in Napa Valley of in Bordeaux zijn geteeld.

De samenstelling van de bodem is een andere factor die van invloed is op wat een goede fles wijn oplevert: sommige bodems zijn te zuur, terwijl andere te alkalisch zijn en in het eindproduct smaken kunnen afgeven zoals mineralen of een zoute smaak. Ten slotte kunnen de wijnbereidingsmethoden de smaak van uw favoriete rode of witte wijn beïnvloeden door te bepalen welke delen van de druif tijdens de gisting worden gebruikt en hoeveel tannine er in uw eindproduct achterblijft.

Vind de wijnen die u lekker vindt

Als u voor het eerst een goede wijn leert kennen, is een van de eerste stappen te vinden wat u lekker vindt. Om dat te doen, is het belangrijk om een beetje te begrijpen over de verschillende regio’s en druivensoorten. Van daaruit kunt u wijnen vinden uit uw favoriete regio met uw favoriete druivensoort.

Waar moet je beginnen? Rood of wit? Welke druivensoort?

Als u nieuw bent in de wereld van de goede wijn, kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Het is belangrijk om te begrijpen dat niet alle wijnen van dezelfde druivensoort worden gemaakt en dat er geen pasklare oplossing is om te bepalen welke soort wijn u het beste kunt drinken. Sommige mensen drinken graag uitsluitend rode wijn, terwijl anderen de voorkeur geven aan witte wijn. Sommige wijnen kunnen ook een mengsel van zowel rode als witte druivensoorten zijn.

Het belangrijkste om te onthouden is dat elke regio zijn eigen terroir of “gevoel van plaats” heeft dat bijdraagt aan het uiteindelijke smaakprofiel van de wijn. Als u bijvoorbeeld van rosé houdt, kunt u het beste kiezen voor die uit de Provence, die een specifieke stijl en smaakprofiel hebben vanwege de samenstelling van de bodem en het klimaat. Een ander goed idee bij het kiezen van uw eerste (of volgende) goede wijn is te beslissen of u iets lichts, mediums of vols wilt; dit zal uw opties verkleinen, aangezien niet elke regio alle drie de soorten produceert.

De kunst van het proeven

wijn Een van de belangrijkste stappen bij het kiezen van een wijn is hem eerst te proeven. Het proeven van wijn moet een plezierige ervaring zijn, dus neem de tijd en geniet van de smaken. Het is aan te raden nooit een fles wijn te openen zonder eerst te proeven, omdat u dan iets in handen kunt krijgen dat u niet lekker vindt. Er zijn veel verschillende soorten wijn en sommige zijn duurder dan andere. Als je vragen hebt over de wijn, vraag dan iemand met verstand van wijn voordat je een aankoop doet.

Wijn drinken buitenshuis

Een van de eerste stappen bij het kiezen van een wijn is te bepalen waar u hem gaat drinken. Wie houdt er niet van een lekker wijntje in de eigen thuis of op het eigen balkon?

Bij Garden Center Wemmel, ons tuincentrum in Brussel, hebben we een groot assortiment tuinmeubelen om heerlijk in uw tuin te genieten van een lekker glaasje wijn.

Wie graag buiten wijn drinkt, kan overwegen een wijn van hoge kwaliteit te zoeken, maar met een lager alcoholpercentage om hem gemakkelijker te kunnen drinken. Deze wijnen zijn vaak lichter en fruitiger, wat de perfecte smaak biedt om van te genieten bij het diner of aan het eind van de dag. U kunt ook op zoek gaan naar een fles uit het zuidelijk halfrond (Australië, Frankrijk en Italië), omdat deze wijnen vaak meer fruit bevatten en perfect zijn om in de zon van te genieten. Als u op zoek bent naar suggesties over welke rode en witte wijnen u thuis bij uw diner kunt combineren, dan helpt deze gids u daarbij. We raden aan om rode wijnen te combineren met gerechten met een sterke smaak, zoals gekruide gerechten of gerechten die zijn gemarineerd, zoals kip van de barbecue. Witten zijn geweldig voor frisse gerechten zoals salades of visgerechten die iets lichts en verfrissends nodig hebben. Dat gezegd hebbende, er is echt geen juist antwoord als het gaat om het kiezen van wijnen bij uw maaltijd; het draait allemaal om persoonlijke voorkeur!

http://www.gardencenterwemmel.be