24 Wonen
Image default
Vloeren

Een mooier huis begint bij je vloer

Is je huis toe aan een compleet nieuwe look? Dan is het een kwestie van de boel in gedachten leeghalen, een plattegrond maken op papier en alles opnieuw inrichten. De metamorfose begint bij de vloer, de basis van je gloednieuwe en tegelijk ouderwets gezellige interieur. Laat je eindeloos inspireren!

Tip: nieuwe showroom Floorhouse

In Antwerpen heeft vloerenspecialist FloorHouse een showroom, waar meer dan 185.000 vierkante meter vloeren op voorraad klaarliggen om geïnstalleerd te worden. De FloorHouse vestiging Antwerpen biedt ruimte om urenlang te dwalen langs alle soorten, materialen en kleuren. Van hip kurk tot praktisch laminaat en van smetteloze tegelvloer tot vintage en trendy visgraatparket. Het ligt eraan welke ruimte je opnieuw van een basis wilt voorzien.

Duurzaam en old school is helemaal in

Een vloer die tegelijkertijd duurzaam en ietwat ouderwets is, dat is de nieuwe trend. We hebben al enkele soorten genoemd waarvan het visgraatparket een populair voorbeeld is. Deze combineert schitterend met alle soorten meubels, of je nu van strak en zakelijk houdt of van eclectisch en gezellig-rommelig. We geven voorbeelden van beide stijlen.

Strak, minimaal en zakelijk

Deze stijl doet denken aan een hotelkamer en daar voelen veel mensen zich prettig bij. Geen kasten die uitpuilen met boeken, geen fruitschalen waarin van alles behalve fruit ligt uitgestald, geen stapels tijdschriften in een kapotte mand. En vooral: nergens die vreselijke snoeren. Alles opgeruimd en netjes. Een strakke vloer vormt daarvoor de basis. Dikwijls wordt een strak interieur gecombineerd met het visgraatparket.

Gezellig-rommelige uitstraling

Voor een gezellig-rommelige uitstraling volstaat het aanzetten van een aflevering van Friends: het appartement van Monica is een schoolvoorbeeld van een eclectisch interieur dat op de een of andere manier toch een harmonieus geheel vormt. Ook hier is een houtachtige vloer echter het rustige fundament. FloorHouse heeft vast wel een soortgelijke vloer.

Waterbestendige laminaattegels

Ook de keuken knapt op van een nieuwe ondergrond, dat hoeft niet per se met dure tegels. Waterbestendige laminaattegels zijn al verkrijgbaar vanaf € 18,95 per vierkante meter, zodat een gemiddelde keuken er tegen een schappelijke prijs als nieuw uitziet. Er kan naar hartenlust op geknoeid worden tijdens het kokkerellen: een mop eroverheen en het is weer brandschoon. Dit geldt natuurlijk ook voor de wc en badkamer.

Plaatsingsdienst

De showroom van FloorHouse biedt niet alleen inspiratie voor de basis van je vernieuwde interieur, men voorziet je er tevens van informatie over bijkomende voordelen en mogelijkheden. Daarbij kun je gebruik maken van de plaatsingsdienst, die FloorHouse in combinatie met het uitgebreide assortiment aanbiedt. Velen laten zich dit werk graag uit handen nemen. In dat geval worden bezorgen en installeren in een moeite door gedaan.