24 Wonen
Image default
Vloeren

Gietvloer kleuren die het verschil maken

Gietvloer kleuren
Een gietvloer kan eigenlijk in bijna elke gewenste kleur worden gemaakt, maar er zijn natuurlijk gangbare en trendy kleuren die het meest populair zijn. Doorgaans wordt het RAL kleursysteem gebruikt om de gietvloer te kleuren.

De keuze van de gietvloer kleuren laten wij graag aan u. Toch zijn er bepaalde veelvoorkomende vloercoatingkleuren die vaak gekozen worden. Denk hierbij aan Zilvergrijs (RAL 7001), Kiezelgrijs (RAL 7032), Lichtgrijs (RAL 7035), Agaatgrijs (RAL 7038) en Venstergrijs (RAL 7040). Deze neutrale tinten zijn specifiek geselecteerd om de vloer niet te overheersen in een ruimte. Ze weerkaatsen licht op een effectieve manier en zorgen ervoor dat vuil minder zichtbaar is. Heeft u last van keuze stres? Dan adviseren wij u uiteraard graag.

Het RAL-systeem telt ongeveer 215 kleuren die strikt zijn vastgelegd en consequent worden gebruikt. Naast deze gedefinieerde kleuren zijn er opties voor aanpassingen beschikbaar. Gietvloer kleuren worden met mate toegepast. Vaak wordt gekozen voor grijze, witte of zelfs crèmekleurige tinten.

Wat is het effect van UV-straling op kleuren?

UV-straling heeft een zekere invloed op de kleurintegriteit van een epoxy coating. In vergelijking met PU-coatings verliest een epoxy coating sneller zijn kleur onder invloed van UV-licht. Aan de andere kant heeft een PU-coating geen last van problemen door blootstelling aan zonlicht. Daarom is het aan te raden om geen epoxycoating te gebruiken in ruimtes met veel daglicht. Het is belangrijk om te begrijpen dat een epoxycoating altijd enigszins van kleur zal veranderen, ongeacht het merk.

Het gietvloer design
Ook m.b.t. design zijn er mogelijkheden om de gietvloer zijn eigen karakter te geven. Geef de vloeren in ruimtes hun eigen accent en zorg toch voor een geheel met vloeren die naadloos in elkaar overlopen. Wanneer u echt iets aparts voor ogen heeft kunnen wij bijvoorbeeld een bepaald kleur verloop terug laten komen in uw gietvloer. De meest populaire look is een betonlook vloer waarbij je lichte vegen (kleurverschil) ziet die door de vloer heen lopen.

https://www.newbrandgietvloeren.nl/gietvloer-kleuren-gekleurde-gietvloer