24 Wonen
Image default
Woning en Tuin

5 interieurtrends voor 2022

Dit jaar heeft Pantone Greenery uitgeroepen tot Kleur van het Jaar. De selectie is altijd een voorbode van toekomstige designtrends, en dit jaar is dat niet anders. Interieurontwerpers voorspellen dat het volgende decennium een toename zal zien van natuurlijke materialen en gedempte kleuren, evenals een focus op wellness en mindfulness. Hier zijn vier voorspellingen voor interieurtrends in het komende decennium.

Achtergrond: een comeback?

Het lijdt geen twijfel dat interieurtrends komen en gaan. Wat het ene jaar populair is, kan het volgende jaar helemaal uit de mode zijn. Maar sommige trends hebben de neiging om terug te komen. Dus, wat zal in 2022 populair zijn in interieurontwerp?

Een trend die zeker een comeback zal maken zijn natuurlijke materialen. Hout, steen en metaal zijn allemaal populaire keuzes voor materialen in huisinrichting. Ze voegen een vleugje warmte en natuurlijke schoonheid toe aan elke ruimte.

Een andere trend die waarschijnlijk een comeback zal maken, zijn aardetinten. Natuurlijke kleuren zoals bruin, groen en blauw kunnen een ruimte een gevoel van rust en ontspanning geven. Ze kunnen ook helpen om een uitnodigende sfeer te creëren.

Ten slotte zal minimalisme waarschijnlijk ook in 2022 populair blijven. Deze stijl houdt in dat het decor eenvoudig en minimalistisch blijft, met weinig versieringen of accessoires. Bekijk hier de Tuinmeubels kortingscodes.

Hout: de natuurlijke keuze

Als het gaat om trends in interieurdesign, is hout altijd een natuurlijke keuze. Houten vloeren en muren geven elke ruimte een warme, natuurlijke uitstraling en raken nooit uit de mode. Volgens het laatste rapport van marktonderzoeksbureau Smithers Pira zal hout in 2022 zelfs nog populairder zijn dan het nu is.

Er zijn veel redenen waarom hout zo populair is in het interieur. Om te beginnen is het ongelooflijk veelzijdig; het kan worden gebruikt voor vloeren, muren, meubels en zelfs plafonds. Hout heeft ook een natuurlijke schoonheid die niet kan worden geëvenaard door andere materialen. En dankzij zijn overvloed is hout ook een van de meest betaalbare materialen die er zijn.

Als u op zoek bent naar een warme, uitnodigende uitstraling voor het interieur van uw huis, overweeg dan om hout te gebruiken. Het is altijd trendy en ziet er altijd goed uit.

Geometrische patronen: een modern tintje

Geometrische patronen winnen aan populariteit in interieurontwerp en zullen dat blijven doen tot 2022. Ze voegen een modern tintje toe aan elke ruimte en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Enkele populaire toepassingen zijn behang, vloeren of meubels. Geometrische patronen kunnen ook worden gebruikt als accenten of brandpunten in een kamer.

Gedurfde kleuren: helder en vrolijk

In de wereld van interieurdesign maken gedurfde kleuren een comeback. Hoewel neutrale kleuren altijd populair zullen zijn, kiezen steeds meer mensen voor heldere, vrolijkere tinten om een leukere en levendigere sfeer in hun huis te creëren.

Deze trend zal naar verwachting tot ver in 2022 doorzetten, waarbij felgroen, roze en geel tot de meest populaire keuzes behoren. Deze gedurfde kleuren kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, van het schilderen van muren tot het toevoegen van accessoires of textiel in felle tinten.

Het gebruik van gedurfde kleuren kan echt helpen om een ruimte op te fleuren en het vrolijker te maken. Ze zijn perfect om wat persoonlijkheid in je huis te brengen en een ontspannen en uitnodigende omgeving te creëren.

Transparantie: het licht binnenlaten

In de interieurwereld is transparantie een hot topic. De trend zit al een paar jaar in de lift en lijkt nergens heen te gaan. Velen geloven dat transparantie een van de belangrijkste looks van 2022 zal zijn.

Er zijn veel redenen waarom transparantie zo populair wordt. Ten eerste laat het natuurlijk licht in een ruimte stromen, waardoor een luchtig en open gevoel ontstaat. Het geeft mensen ook het gevoel verbonden te zijn met hun omgeving, wat vooral aantrekkelijk is in de huidige samenleving waar mensen steeds meer op zoek zijn naar manieren om los te komen van technologie.

Transparantie kan op verschillende manieren worden bereikt, zoals het gebruik van heldere meubels en accessoires, het schilderen van muren en plafonds in wit of lichte kleuren, of het gebruik van glazen wanden of deuren.

Conclusie

Kortom, er zijn vijf interieurtrends om naar uit te kijken in 2022. Deze trends zijn geïnspireerd door de natuur, omarmen kleur, focussen op wellness, vieren cultuur en zijn ontworpen voor flexibiliteit. Houd deze trends in gedachten bij het plannen van uw volgende woningrenovatie- of herinrichtingsproject!