24 Wonen
Image default
Woningen

Woning verkopen of verhuren in Amsterdam?

Ben je sinds kort verhuisd of ben je dit van plan, en wil je weten wat het verstandigst is te doen met je oude woning? Het verkopen of verhuren van je woning heeft natuurlijk grote implicaties en aan het verhuren of verkopen hangen beide factoren waar je rekening mee moet houden. Zo speelt uiteraard je persoonlijke situatie een rol, wellicht ben je voor het eerst samenwonend en wil je je huis nog aanhouden omdat je bang bent waar je gaat wonen als de relatie stuk loopt. Dit is slechts een voorbeeld van factoren die van invloed zijn op je keuze van verhuren of verkopen. Win dan ook altijd het juiste advies in en maak een weloverwogen beslissing. 

 

Voor- en nadelen huis verhuren in Amsterdam

Als je eigenaar blijft en je huis gaat verhuren, moet je rekening houden met een aantal zaken. Een belangrijk onderdeel is natuurlijk het vinden van een goede huurder. Hierbij is het ook belangrijk dat het huurcontract er goed uit ziet. Daarbij moet je ook in gedachte houden dat er kosten komen voor onderhoud en reparaties. Zorg dan ook altijd dat je een potje hebt klaar staan om deze reparaties uit te voeren. Een extra aandachtspunt is het zorgen voor een goed en duidelijk huurcontract en dat de huurkosten tijdig en correct worden geïncasseerd. Dit leidt in de praktijk vaak tot geschillen. Precies de reden waarom veel mensen kiezen voor een verhuurmakelaar in Amsterdam die alles uit handen neemt.

 

Huis verkopen in Amsterdam?

Veel huizenbezitters kiezen ervoor om alvorens een nieuw huis te kopen, eerst het oude huis te verkopen. Zo krijg je niet te maken met dubbele woonlasten. De huizenmarkt is natuurlijk erg onvoorspelbaar, waardoor het moeilijk kan zijn om de juiste prijs te bepalen en vervolgens de juiste koper te vinden. De keuze voor het verkopen van je woning heeft natuurlijk vaak een financiële kant. Je hypotheek en eventuele restschuld zijn vaak van invloed op de keuze om je huis te verkopen. Een woning verkopen Amsterdam doet je het beste via een gespecialiseerde makelaar. Zo’n makelaar heeft de nodige ervaring en kennis om jouw woning tegen een zo gunstig mogelijke prijs te verkopen.