24 Wonen
Image default
Aanbiedingen

iPhone 8 versus iPhone SE 2020

De iPhone 8 en iPhone SE 2020 lijken als twee druppels water op elkaar. Zoals de naam van de iPhone SE 2020 al enigszins doet vermoeden is dit model nieuwer dan de iPhone 8. Maar betekent dit ook dat er naast het overeenkomende design nog verschillen zijn? We leggen je in dit artikel uit waarom deze iPhones nog steeds zeer interessante keuzes zijn voor sommige. Daarbij vertellen we je waar je ze extra voordelig kunt verkrijgen.

Voorkeur voor de thuisknop

De iPhone 8 werd tegelijk met de iPhone X in 2017 uitgebracht. In tegenstelling tot de laatstgenoemde bezat de iPhone 8 nog over het klassieke design. Voorzien van een vingerafdrukscanner, werd de iPhone 8 verkozen door hen die liever over een fysieke Touch ID thuisknop bezaten.

Identiek design

Als we inzoomen op de afmetingen van de iPhone SE en iPhone 8 valt al snel op dat de toestellen identiek zijn. Zowel in de afmetingen als de vorm (138,4 x 67,3 x 7,3 mm), maar ook het gewicht van 148 gram, zijn de iPhone 8 en iPhone SE 2020 gelijk aan elkaar. Ze beschikken ook allebei over een enkele camera aan de achterzijde. Daarnaast vind je een verticaal uitgelijnde flitser en een flitsende glazen achterkant. Zijn er dan nog verschillen in het ontwerp te bespeuren? Ja! Nou ja, een heel klein verschil dan wel. Het enige verschil is namelijk de positie van het Apple-logo, dat op de iPhone SE 2 iets lager staat, waardoor het overeenkomt met de iPhone 11. De iPhone SE wordt ook geleverd in een rode kleur, welke weer de gouden tint van de iPhone 8 vervangt.

Identiek beeldscherm

De nieuwe iPhone SE heeft in principe hetzelfde beeldscherm als de iPhone 8, met:

  • een 4.7 inch Retina HD-resolutie van 1334×750 pixels bij 326 ppi,
  • samen met True Tone,
  • brede kleuren en
  • 625 nits aan maximale helderheid. 

Onder het beeldscherm vind je op beide toestellen een Touch ID-sensor. Het enige grote verschil is 3D Touch: de iPhone 8 heeft dat wel en de iPhone SE niet. In plaats daarvan is er het nieuwere Haptic Touch-systeem van Apple, dat werd geïntroduceerd met de iPhone 11. Het zijn niet helemaal identieke systemen, maar de meeste gebruikers zullen het verschil niet opmerken.

Betere processor

Op dit vlak onderscheidt de iPhone SE 2 zich van de iPhone 8. De SE heeft Apple’s A13 Bionic-chip, terwijl de iPhone 8 wordt aangedreven door de A11 Bionic-chip. Dat betekent dat de iPhone SE sneller en slimmer is. Dit komt mede tot stand door de Neural Engine van de derde generatie. 

Betere batterij

Ondanks de iPhone 8 en iPhone SE 2020 over dezelfde 1821 mAh batterij beschikken, gaat de nieuwere iPhone SE 2020 toch iets langer mee. Hoe dit kan? Doordat de processor van de iPhone SE 2020 nieuwer is, werkt hij slimmer en efficiënter. Hierdoor wordt de capaciteit van de batterij beter benut. 

Betere camera

Zowel de iPhone 8 en iPhone SE beschikken over een enkele 12 megapixel camera, met digitale zoom tot 5x. Toch is de iPhone SE 2020 geavanceerder dan de iPhone 8. Apple prijst de SE 2 zelfs aan als het beste single-camerasysteem ooit”. Hiermee treedt de SE in de voetsporen van de iPhone XR van het jaar ervoor.

Refurbished is duurzaam en voordelig

Als je met een klein budget een iPhone zoekt en wilt genieten van extra voordelen zoals twee jaar garantie, dan kunnen we je een refurbished iPhone van Forza aanraden. De iPhone 8 refurbished is de meest voordelige van de twee. Daarbij heb je hierboven gezien dat de toestellen in veel overeenkomen. Als je liever de nieuwere versie wenst, vanwege de snellere processor en extra cameraopties, dan kun je het beste kiezen voor de iPhone SE 2020 refurbished.