24 Wonen
Image default
Aanbiedingen

rolstoel transport

Dit staat centraal bij elke overweging van een rolstoelauto

Een van de belangrijkste voordelen van een draaibaar autostoeltje is dat het u comfortabeler maakt wanneer u uw baby in en uit de auto neemt door het naar de autodeur te kunnen draaien. Dit scheelt gedoe met een stoel die probeert los te maken en eruit te tillen.

 

Sommige rolstoeltaxi’s bieden alleen vervoer met de rolstoelgebruiker zijwaarts gericht, wat oncomfortabel kan zijn en ook kan leiden tot evenwichtsproblemen. Als u dit wilt voorkomen, is het belangrijk om uw taxirit van tevoren te plannen en niet te vertrouwen op een geschikt voertuig wanneer u het nodig heeft.

 

Als u uw eigen gehandicapte auto zou kopen, zou u een deel van de stress kunnen verlichten die gepaard gaat met constant autorijden. Als u rolstoelauto’s wilt kopen, zijn er enkele kosten te verwachten. Hier zijn enkele dingen om op te anticiperen:

Zorg ervoor dat de meeste functies automatisch zijn als u op zoek bent naar eenvoudige bedieningselementen. Er zijn veel dealers die nieuwe of gebruikte gehandicapte voertuigen met een handicap aanbieden, waardoor het voor mensen met een handicap gemakkelijk is om hun scooters of rolstoelen in het voertuig te plaatsen. Speciale handbedieningen, mobiliteits- en transferstoelen, samen met een verscheidenheid aan andere speciale uitrusting, kunnen opties zijn voor elke behoefte. U kunt dus een beetje specifiek zijn in uw zoekopdracht.

auto voor gehandicapten

 

Voor veel reizen is reizen met de bus of trein misschien wel de beste en ook de meest economische optie. Veel stations zijn rolstoelvriendelijk en volledig toegankelijk voor mensen met een handicap. Er zijn echter gevallen waarin reizen met de trein of bus geen praktische optie is, voor een deel of voor de hele reis. Er is misschien geen betrouwbare openbaarvervoersdienst die dicht bij uw bestemming stopt, of de reis kan zo lang duren dat het onpraktisch is. In deze omstandigheden is een taxi voor rolstoelgebruikers de beste oplossing om op uw bestemming te komen.

Waar moet ik nog meer op letten voordat ik een rolstoelauto koop?

 

Rolstoeltaxi’s zijn aan rolstoel aangepaste voertuigen, personenauto’s, minibussen of omgebouwde kleine bestelwagens. Ze hebben een oprijplaat of personenlift om de rolstoelgebruiker te helpen bij het instappen in het voertuig, wat veel gemakkelijker is dan het overstappen van een rolstoel naar een autostoel en de rolstoel voor de reis uit elkaar halen. Aangezien rolstoelen zorgvuldig zijn ontworpen om een ​​gehandicapte persoon te ondersteunen, stellen rolstoertaxi’s mensen met een handicap in staat om in de positie te blijven die het beste is voor hun lichaam en houding.

De randen: ga indien mogelijk voor een oprit met een stoeprand aan de randen om te voorkomen dat de wielen van de stoel over de rand gaan en een val veroorzaken.

Kortom, rolstoeltransportdiensten bieden veilige, comfortabele, zorgzame en betaalbare vervoermiddelen voor senioren, gehandicapten en personen met beperkte mobiliteit. Een vriendelijk rolstoeltransportbedrijf is een uitstekende keuze als u een geplande pick-up nodig heeft of als u doorlopend medische afspraken moet maken. Als een pluspunt voorzien ze ook in niet-medische behoeften.