24 Wonen
Image default
Doe-het-zelf

5 eenvoudige stappen om een buitenkeuken te bouwen

Ben je geobsedeerd door buiten koken en entertainen? Wilt u een buitenkeuken aan uw huis toevoegen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Zo ja, dan ben je niet alleen. Buitenkeukens blijven groeien in populariteit als huiseigenaren ontdekken hoeveel hun buitenruimte kunnen hun dagelijks leven te verbeteren. Van het vermaken van gasten tot gewoon het willen van een bestemming voor uw eigen persoonlijke chef-kok neigingen – de wereld van buitenkeukens is enorm, complex en inspirerend! Een buitenkeuken is een kamer die is binnen-achtige, maar gebouwd onder of op de top van uw buitenruimte. Of het nu gaat om een volledig gesloten structuur met ramen of muren, of een opstelling in de open lucht bestaande uit een fornuis, een voorbereidingsruimte en een gootsteen; het kan allemaal worden beschouwd als een ‘buitenkeuken’. Dus waar wacht u nog op? Laten we eens kijken naar een aantal ideeën over hoe u uw eigen buitenkeuken kunt bouwen!

 

Stap één: Bepaal de plaats van uw buitenkeuken

Er zijn een paar factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste locatie voor uw buitenkeuken. Ten eerste is er de hoeveelheid zon die het gebied krijgt. Als u planten wilt kweken of een schaduwrijke plek hebt, kunt u uw buitenkeuken het beste aan de schaduwkant van uw tuin bouwen. Als u wilt profiteren van zonnepanelen, houd er dan rekening mee dat de zonnigste kant van uw huis meestal de meeste zon zal krijgen. Afhankelijk van het ontwerp van uw buitenkeuken, kunt u deze dicht bij een leefruimte buiten plaatsen, zoals een patio, zodat u gemakkelijk drankjes, eten en keukengerei bij de hand hebt. Of misschien wilt u het bouwen in een meer afgelegen gebied, waar u goed kunt genieten van de bezienswaardigheden en geluiden van uw buitenruimte.

 

Stap twee: bepaal de indeling

De indeling van uw buitenkeuken kan bepalen hoe functioneel en esthetisch fraai hij zal zijn. Bedenk waar uw gootsteen, fornuis, grill en voorbereidingsruimtes komen te staan. Komt er een barachtige zithoek? Komt er een traditionele eettafel? Komt uw gootsteen in de keuken of buiten? Komt uw grill aan de zijkant of centraal te staan? Hoeveel mensen ontvangt u meestal? De indeling van uw buitenkeuken zal ook bepalen hoeveel ruimte u nodig heeft om hem te bouwen.

 

Stap drie: Kies uw materialen

Bij het kiezen van de materialen voor uw buitenkeukendie u gaat maken moet u rekening houden met het klimaat waarin u woont en de esthetiek van uw huis. Woont u in een zeer droog of woestijnachtig klimaat, dan zult u de voorkeur geven aan materialen die minder poreus zijn, zoals beton en roestvrij staal. Woont u in een vochtiger klimaat, dan kunt u beter geen materialen gebruiken die minder vochtbestendig zijn, zoals hout en steen. U kunt ook materialen overwegen die weerbestendig zijn, zoals natuurlijke vezelstoffen. Als u uw klimaat kent, bepaalt u ook hoeveel onderhoud uw buitenkeuken zal vergen.

 

Stap vier: huur een installateur in

De installatie van uw buitenkeuken zal variëren, afhankelijk van hoe ingewikkeld uw ontwerp is. Als je een buitenkeuken bouwt die op een binnenkeuken lijkt, zal er meer constructie nodig zijn en zullen de kosten hoger zijn dan bij een buitenopstelling. Als u een eenvoudige buitenopstelling heeft die niet dezelfde hoeveelheid constructie vereist, kunt u een installateur inhuren om u te helpen uw buitenkeuken te installeren. U kunt ook het huren van een installateur als je een meer ingewikkelde buitenkeuken ontwerp. Werken met een ervaren en gerenommeerde aannemer zal ervoor zorgen dat uw buitenkeuken goed wordt geïnstalleerd en dat alle codes worden gevolgd.

 

Stap vijf: Geniet van uw nieuwe keuken!

Nu u uw buitenkeuken hebt gebouwd, kunt u gaan genieten van uw nieuwe kook- en entertainmentruimte! Of u nu met uw gezin, vrienden of alleen bent, u zult de charme en functionaliteit van uw nieuwe buitenkeuken zeker op prijs stellen. U kunt uw buitenkeuken ook gebruiken om uw gasten te ontvangen tijdens de koudere maanden, door het feest binnen te houden. Met een binnen- en een buitenkeuken kunt u meer mensen ontvangen en langer blijven entertainen.

 

Conclusie

Er zijn veel voordelen aan het bouwen van een buitenkeuken. Het kan uitbreiden van uw onderhoudende ruimte, zorgen voor een nieuw brandpunt voor uw tuin, en bieden u een nieuwe kookruimte die een beetje meer beschermd tegen de elementen. Bij het bouwen van een buitenkeuken, moet u rekening houden met een paar dingen, waaronder de locatie van de keuken en de lay-out. U zult ook moeten kiezen voor de materialen die het beste zijn voor uw klimaat en esthetiek.

https://www.leefinjetuin.nl/blogs/overkapping-zelf-maken