24 Wonen
Image default
Doe-het-zelf

Een nieuwe stijl voor je woonkamer maak je zo!

De woonkamer is de plek waar je thuis komt, waar je ontspant en waar je gasten ontvangt. Het is dus belangrijk dat deze ruimte een aangename sfeer uitstraalt. Als je je woonkamer een facelift wilt geven, hoef je niet meteen alles te vervangen. Soms is het genoeg om wat leuke accessoires toe te voegen, de muren een nieuwe kleur te geven of de verlichting aan te passen. Hieronder geven we je wat inspiratie om je woonkamer een nieuwe stijl te geven!

Accessoires

Een makkelijke manier om je woonkamer een nieuwe look te geven, is door de accessoires te vervangen of toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor een nieuw kleed, plaid of vloerkleed. Een andere optie is om nieuwe kussens of een dekentje op de bank te leggen. Ook leuke kaarsen, beeldjes, vaasjes of een mooie vazen standaard kunnen je woonkamer een heel andere uitstraling geven.

Verlichting

De verlichting in je woonkamer is ook belangrijk voor de sfeer. Denk bijvoorbeeld aan een mooie hanglamp boven de bank, sfeervolle kaarsen of een leuk lampje op de salontafel. Een andere optie is om LED-lampjes in de muur te monteren of in de kastjes te plaatsen. Je kan er ook voor kiezen om een led lamp met e14 fitting te plaatsen. Dit kan in een hanglamp maar ook in een staande lamp naast de tv of bank. Dit geeft je woonkamer direct een modernere uitstraling.

Kleur op de muur

Een andere makkelijke manier om je woonkamer een nieuwe stijl te geven, is door de kleur van de muur te veranderen. Kies bijvoorbeeld voor een frisse, heldere kleur als je woonkamer toe is aan een opfrisbeurt. Een andere optie is om een accentmuur te maken. Dit is een muur in een andere kleur of met een ander behang dan de overige muren. Dit geeft je woonkamer meteen spannende en eye-catching look. Wil je de muren van je woonkamer een totaal nieuwe kleur geven? Kies dan een kleur die bij je interieur past en die je fijn vindt om naar te kijken. Houd er wel rekening mee dat een donkere kleur de ruimte kleiner kan doen lijken. Een lichte kleur geeft de ruimte juist meer ruimte en maakt de ruimte optisch groter.

Plantjes voor de sfeer

Niet alleen accessoires, verlichting en kleur zijn belangrijk voor de sfeer in je woonkamer. Planten zorgen ook voor een aangename en gezellige sfeer. Kies bijvoorbeeld voor een paar groene planten of bloemen. Dit geeft je woonkamer meteen meer sfeer en maakt het geheel af. Ook het plaatsen van een grote plant zoals een palm of ficus kan je woonkamer een heel andere uitstraling geven.

Met deze tips kun je je woonkamer een nieuwe stijl geven zonder alles te hoeven vervangen. Het is maar net wat je wilt en wat bij je interieur past. Doe er je voordeel mee en maak je woonkamer helemaal naar je eigen smaak!