24 Wonen
Image default
Familie

Waar let je op bij het vinden van een regenjas voor mannen

Waar let je op bij het vinden van een regenjas voor mannen

Ben jij op zoek naar een regenjas voor mannen, dan zijn er een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden. Wil je deze regenjas namelijk kunnen dragen over een net pak of is het prima om een wat minder chique regenjas te dragen. Belangrijk is dus dat je goed kijkt naar in welke situatie jij de jas wilt kunnen dragen. Je kunt je wel voorstellen dat een fanatieke wandelaar andere eisen stelt aan een regenjas, dan iemand die de jas alleen even aantrekt om bijvoorbeeld naar de auto toe te lopen. Om je een idee te geven hoe jij ervoor zorgt dat je de juiste jas vindt, hebben we een aantal handige tips voor je. Doe er dus je voordeel mee.

 

Kijk naar welke stijl bij je past

Iedereen heeft vaak wel een eigen stijl. Vooral wanneer we kijken naar onze kleding, dan is hier vaak heel gemakkelijk uit te herleiden wat we mooi vinden. Waar de één houdt van chique, kiest de ander liever voor casual. Dit is dus ook handig om mee te nemen in je uiteindelijke keuze voor een regenjas heren. De keuze is namelijk zo enorm, dat het wel prettig is dat je het grootste deel van de regenjassen die niet binnen je smaak passen, direct kunnen worden overgeslagen. Iets wat voor bij het online shoppen door het gebruik van filters heel erg makkelijk is te doen.

 

Hoe vaak draag je de jas?

Hoe vaker je een regenjas dames draagt, des te sneller wordt de coating en dus ook de waterafstotende werking van de jas minder. Niet heel erg, aangezien je de jas ook zelf opnieuw kunt impregneren, maar wel handig om rekening mee te houden. Stel dat je de jas maar een paar keer verwacht te dragen, kun je voor een ander model kiezen, dan wanneer je bijvoorbeeld de jas niet alleen als regen, maar ook als winterjas draagt. Het is dan wel zaak ook te kijken naar de warmte die de jas afgeeft en niet alleen de waterafstotende werking van de jas. 

 

Jas met of zonder zakken

Een klein detail, maar er zijn regenjassen die geen zakken hebben. We kunnen je verzekeren dat dit niet altijd even handig is. Uiteraard is het afhankelijk van het gebruik, maar het advies is om toch minimaal aan beide kanten van de jas de beschikking te hebben over een paar jaszakken. Al is het alleen al voor het opbergen van je telefoon en sleutels.

 

Hoeveel wil je betalen?

Alles heeft een prijs, dat geldt dus ook voor de uiteindelijke keuze voor een regenjas. Bepaald dus voor jezelf niet alleen waar je jas allemaal aan moet voldoen, maar kijk ook naar de prijs die je bereid bent om te betalen. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat je bij het kiezen van een goedkope jas toch echt wel wat concessies zou moeten doen, wanneer je wensenlijstje enorm is. Dit is niet per se erg, maar wel goed om rekening mee te houden. Daarbij komt ook dat vaak een stuk gerichter kunt zoeken op het moment dat je een bepaalde prijs in je hoofd hebt.