24 Wonen
Image default
Woningen

Leuke opties voor indoor- en outdoor living

Veranderende levensstijl

Door het veranderende klimaat is ook onze levensstijl veranderd. We zijn bovendien sinds de pandemie vaker thuis waardoor we willen genieten van onze buitenruimte voor meer dan de occasionele barbecue. Interieurvormgevers zien dan ook een stijging in de vraag naar flexibele woonconcepten, waarbij we zowel binnen als buiten kunnen leven, maar waarbij we onze tuinmeubelen ook goed kunnen beschermen tegen ons -toch nog steeds aanwezige- soms grillig, Belgisch weer. Er zijn veel mooie merken op de markt, dus het loont om verder te kijken dan de grote retailers.

Twee producenten in the picture

Twee producenten die we willen aanhalen als voorbeelden zijn Gloster en Manutti. Gloster is een firma die staat voor duurzame producten die door vakmensen gemaakt worden. Hun designs zijn kwalitatief, uniek en tijdloos en daardoor bestaat de firma ook al meer dan vijftig jaar. Ze gebruiken bij Gloster de beste materialen, vervaardigen hun outdoor stukken met de hand (doen dus niet aan massaproductie) en zorgen zo voor een uniek product. Deze producten gaan dan ook enorm lang mee. Dit tijdloze en unieke karakter vinden we ook terug bij Manutti. Het buitenmeubilair van Manutti is elegant en exclusief en bovendien gemaakt in België. De producten zijn praktisch, bruikbaar en innovatief. Daarnaast krijg je ook buiten dat huiselijke, gezellige gevoel.

Kiezen voor stijl en investeren in duurzaam

Zoals gezegd loont het dus verder te kijken dan de grote retailers. Er is meer en meer een nadruk op duurzaamheid en op ecologie. Het loont dan ook om te kiezen voor stukken die tijdloos zijn, die zullen blijven vertoeven in jouw interieur. Dit hoeft zeker niet saai te zijn. Je kunt je interieur steeds een opfrisbeurt geven door nieuwe decoratiestukken toe te voegen of door nieuwe plaids of kussenslopen te kiezen. Een nieuw schilderij aan de muur zorgt voor een frisse, nieuwe uitstraling, zonder de grote kost van een volledig nieuwe set meubels. Het is een goed idee te sparen en te investeren in unieke stukken voordat je je interieur inricht, eerder dan de goedkoopste stukken aan te schaffen. Deze zijn vaak sneller stuk, zijn dan toch niet zo kwalitatief als je verwachtte, of raak je sneller beu omdat ze niet helemaal aan de verwachtingen voldoen. Een meubel dat de moeite waard is, is met liefde gemaakt door mensen met een grote passie voor het vak.