24 Wonen
Image default
Woningen

Waar moet je aan denken als je je huis wil verkopen?

Het is ondertussen algemeen bekend; de woningmarkt staat momenteel enorm onder druk en er is een groot woningtekort in Nederland. Dit zorgt ervoor dat de huisprijzen enorm stijgen en dat overbieden (helaas) het nieuwe normaal is geworden. Wanneer je er dus over nadenkt om je huis te verkopen, is dit wél een goede tijd. Grote kans dat je huis binnen de kortste keren al verkocht is voor een mooie prijs. Huizen verkopen zich bijna vanzelf. Maar wat moet je allemaal weten als je je huis wilt verkopen?

 

Zelfstandig je huis verkopen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen zelfstandig je huis te verkopen, maar hier komen wel een heleboel dingen bij kijken waar je eigenlijk de nodige kennis voor nodig hebt. Het is bijvoorbeeld wel handig als je op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen op de huizenmarkt of als je een beetje juridische kennis hebt zodat je niets over het hoofd ziet in het koopcontract. Natuurlijk niets mis mee als je dit allemaal zelf wilt doen, maar de meeste mensen vinden het prettig een specialist aan te haken! Samen weet je toch meer dan alleen.

 

Je huis verkopen met een makelaar

Als je dat een prettig idee lijkt, dan is het samenwerken met een makelaar een zeer aangename uitkomst! Een makelaar begeleidt je tijdens dit proces van A tot Z. Wel zo fijn, want het verkopen van je huis is natuurlijk een impactvolle gebeurtenis. De makelaar gaat voor je op zoek naar potentiële kopers die geïnteresseerd zijn in je woning. Samen met de makelaar zullen de potentiële kopers je huis bezichtigen. De makelaar neemt deze taak op zich, dus hier heb jij (bijna) geen omkijken naar. Daarnaast is er de optie om foto’s en aankleding te laten doen door een professional. Een verkoopstylist kan ervoor zorgen dat jouw huis er zo aantrekkelijk mogelijk uit ziet, waardoor de verkoop nog sneller zal gaan.

Benieuwd wat jouw huis momenteel waard is? Doe de check bij Van Uffelen. Binnen 5 minuten een geschatte waarde van jouw woning.

 

Voorbereiding op bezichtigingen

Wanneer je geen professional inhuurt om jouw huis klaar te stomen voor een bezichtiging, maar hiermee zelf aan de slag gaat, kun je natuurlijk een aantal zaken oppakken waardoor jouw huis representatief voor de dag komt. Door je huis op te ruimen en gezellig aan te kleden kun je de makelaar tijdens de bezichtiging namelijk wel helpen! Daarnaast is het belangrijk dat er voldoende licht aanwezig is, zowel op de foto’s die op Funda geplaatst worden als de bezichtigingen waar kijkers je woning bezoeken. Een lichte ruimte komt namelijk veel aantrekkelijker over!

Wil jij je huis verkopen en ben je daarvoor op zoek naar een makelaarskantoor in Eindhoven of de regio? Dan kun je contact opnemen met de makelaars van makelaarskantoor Van Uffelen. Deze specialisten helpen jou met de waardebepaling van jouw woning tot aan de aankoop van je nieuwe huis!