24 Wonen
Image default
Aanbiedingen

PV Verdeler, de compacte meterkast bij uw zonnepaneel

PV verdelers worden vaak toegepast als een extra groepenkast voor bij uw zonnepaneel installatie. De PV verdelers hebben veel voordelen en kunnen eigenlijk overal worden gemonteerd.

Wat is een PV verdeler

Een PV verdeler wordt vaak toegepast als extra groepenkast naast uw bestaande groepenkast. Dit meestal dichtbij de technische ruimte van uw zonnepaneel. Hij verdeelt de stroom die van de inverter (zonnepaneel) komt in twee. De ene draad gaat naar uw groepenkast en de andere naar een wandcontactdoos waar men een wasmaschine of droger op aan kan sluiten die de door het zonnepaneel opgewekte energie direkt verbruikt.

Waarom zou je een PV verdeler monteren ?

Tot een stroom van 2,25 Ampere mag je de door zonnepanelen opgewekte stroom direct aansluiten op een wandcontactdoos met een stekker. Daarboven mag dit niet meer en moet hiervoor een aparte groep worden geplaatst. Vaak is hiervoor geen ruimte meer in de groepenkast en is de metrkast moeilijk bereikbaar. Er zou dan teveel aanpassingen nodig zijn en vaak ook hak en breekwerk wat ongewenst is. Een PV verdeler kan ook op een andere plaats dan in de groepenkast worden gemonteerd. Dit bijvoorbeeld in de bijkeuken of schuur. Er is dan veel minder aanpassing nodig en dus ook minder bijkomende kosten.

Voordelen van een PV verdeler

Als het vermogen maximaal 3600Watt is kan een PV verdeler worden geplaatst. Wel moet de groep afgezekerd worden met een installatie automaat van 16 Ampere.Ook moet de diameter van de kabel minimaal 2,5qmm zijn. Er mag dan een waschmaschine of droger op worden aangesloten. Deze gebruikt dan direct de stroom die opgewekt wordt door uw zonnepanelen. De stroom die over is gaan via de andere kabel naar uw groepenkast en wordt daar verdeeld.

Er is dus minder bekabeling nodig, geen hak en breekwerk en dus lagere kosten. Daarnaast kan de PV verdeler ook op andere plaatsen worden gemonteerd dan alleen in uw meterkast. De aanschaf van een PV verdeler is op de juiste adressen ook nog laag.

Wilt u meer weten over de PV verdelers of er meteen 1 bestellen ? Kijk dan eens op de website van WarmteHop.EU . Deze vind je via deze link.

https://warmteshop.eu/product-categorie/regelkasten/pv-verdeler/